Güncel Manşetler

Doğalgaz Kullananlar Dikkat! İZGAZ Uyardı

İZGAZ havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz kullanmakta olan tüm tüketicilere, doğalgazın güvenli kullanımı konusunda önemli hatırlatmalarda bulundu Açıklamada,  tüketicilerin üzerine düşen bazı görevler bulunduğu hatırlatıldı, basit tedbirlerin alınmasının vatandaşların can ve..

Doğalgaz Kullananlar Dikkat! İZGAZ Uyardı

İZGAZ havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz kullanmakta olan tüm tüketicilere, doğalgazın güvenli kullanımı konusunda önemli hatırlatmalarda bulundu

Açıklamada,  tüketicilerin üzerine düşen bazı görevler bulunduğu hatırlatıldı, basit tedbirlerin alınmasının vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve enerji tasarrufu için büyük öneme sahip olduğu belirtildi.

Doğal gaz kullanıcılarına kışın daha güvenli, konforlu ve ekonomik doğal gaz kullanımı konusundaki hatırlatmalar şöyle:

-Kullanılan yakıcı cihazların yıllık bakımları ve esnek bağlantı elemanlarının sızdırmazlık kontrolleri ile baca kontrolü ve temizliğinin yetkili firmalara yaptırılmış olması gerekiyor.

-Yakıcı cihazların bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalıştığından, havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keserek karbonmonoksit zehirlenmesine sebep olabiliyor ve doğal gaz tüketimini artırıyor.

-Öte yandan, ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantılarının değiştirilmesi ve abonelerin, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda uyumamaya özen göstermesi gerekiyor.

-Aynı zamanda, doğalgaz tüketicileri ortamda gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerin açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “İZGAZ 187 Doğal Gaz Acil” hattını aramaları gerekiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL