Yazarlar

Gebze ve Çayırova Daha iyisini hak ediyor

Daha önce gazetemizde manşetten verdiğimiz Çayırova’da ki hastane sorunu kamuoyundan da gelen destek ile adeta bölgenin gündemi haline geldi. Aslında Çayırova’da hastane sorunu yok, başlık sizi aldatmasın Çayırova’da doktor sorunu..

Gebze ve Çayırova Daha iyisini hak ediyor

Daha önce gazetemizde manşetten verdiğimiz Çayırova’da ki hastane sorunu kamuoyundan da gelen destek ile adeta bölgenin gündemi haline geldi.

Aslında Çayırova’da hastane sorunu yok, başlık sizi aldatmasın Çayırova’da doktor sorunu var. İnsanlar Gebze Fatih Devlet hastanesinin bir polikliniği olan Çayırova’da ki binaya bile razı fakat içinde doktor olmayan bir yapıya poliklinik yada hastane demek saçmalıktan başka bir şey olmaz.

Benzer sorunlar Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin kendisinde de mevcut. Yeni bir binaya kavuşacak olan Fatih Hastanesi’nde herkesin bizzat şahit olduğu manzaraları tek tek anlatmaya gerek yok. Bina hastane olarak kullanıma uygun olmamasına rağmen halka sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Binanın fiziki şartlarını es geçsek dahi doktor sıkıntısını es geçemeyiz.

Nüfusu oldukça yüksek Gebze’ye Çayırova’dan gelen hastaları da eklediğinizde ortaya kalabalıklar, kalabalıklar çıkıyor. Hastane yönetimini suçlamak manasız, göz göre göre yaşanan bu rahatsız edici durumun son bulması yeni Hastane binasına geçilmek ile kısmen çözülebilir fakat yine altını çizerek söyleyelim içinde yeterli doktor yada sağlık personeli olmadıktan sonra boş binayı ne kadar güzel yaparsanız yapın bir anlamı olmayacaktır.

Her gün insanlardan Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili olumsuz sözler duymaktan bıktık. Eminim ki hastane personeli de bıkmıştır. Özellikle akşam saatlerinde acil serviste yaşananlar insanları rahatsız edecek cinsten. Hem personele hak veriyorsunuz hemde sağlığının derdine düşmüş insanlara. Herkes haklı ama ortada büyük bir sorun var. Konuyla ilgili şikayetleri gazetemizden yazmak yerine insanları Sağlık Bakanlığı şikayet hatlarına yönlendiriyoruz.

Buradan ihtisas alanım olmayan bir konuda ahkam kesmek gibi bir derdim yok. Daha geçtiğimiz hafta içi Fatih Hastanesi’nde acil servis için bulundum. Durum insanların anlattıkları gibi açık ve net. Özellikle binanın fiziki şartları bitik durumda. Yani hemen yanı başında neredeyse bitmiş bir yapı görmese insanların bu konuda ki tepkisi daha sert olur. Dışarı çıkıp yeni binayı görenlerin ya sabır çektiklerine resmen şahit oldum.

İşin özünde ne Gebze halkı nede Çayırova halkı bu sıkıntıları çekmeyi hak etmiyor. Sağlık insanların temel haklarından birisi, eğitim gibi özgürlük gibi. Sağlık alanında bölgemizde yapılan  yatırımları yetersiz bulan bir insan olarak, özel hastanelere mahkum edilen vatandaşları çok iyi anladığımı da belirtmek istiyorum.

Sağlıklı Haftalar…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL