Güncel Manşetler

Kocaeli AFAD’da Tatbikat Hazırlık Toplantısı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ve TAMP-Kocaeli’ndeki hizmet gruplarından sorumlu kurum/kuruluşlar 1-3 Kasım Ulusal Tatbikatına hazırlanıyor. 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde 30 ilin katılımıyla İstanbul merkezli gerçekleşecek 7,5 şiddetli depremin masabaşı tatbikatı..

Kocaeli AFAD’da Tatbikat Hazırlık Toplantısı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ve TAMP-Kocaeli’ndeki hizmet gruplarından sorumlu kurum/kuruluşlar 1-3 Kasım Ulusal Tatbikatına hazırlanıyor.

1-3 Kasım 2017 tarihlerinde 30 ilin katılımıyla İstanbul merkezli gerçekleşecek 7,5 şiddetli depremin masabaşı tatbikatı için TAMP-Kocaeli kurumları Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünde bir araya geldi.

AFAD Başkanlığınca illere gönderilen etki analizine göre hizmet gruplarının kendi operasyonlarına ilişkin senaryolarını hazırlayacakları ve 2 Kasım sabahı saati belirsiz şekilde habersiz başlatılacak masabaşı tatbikatı 2 gün boyunca devam edecek.

Hizmet grupları, tatbikatta senaryolarındaki aksiyonları oynayacakları bilgisinin verildiği toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, SYDV İl Müdürü İsmet Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Yıkılmaz, Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kerim Mete, AFAD Şube Müdürleri ve 26 hizmet grubunun plan görevlileri ve AYDES kullanıcıları katıldı. Yoğun katılıma sahne olan toplantıda AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul süreçle ilgili genel bilgiler aktarırken AFAD Planlama Şube Müdürü Nurten Gümüş taslak senaryoyu katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda konuşan İl AFAD Müdürü Salim Tekoğul, Ulusal Düzey Masabaşı Tatbikatında Kocaeli’nin etkilenen illerden olduğunu, bu nedenle İstanbul’a destek vermeyeceklerini, Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) üzerinden ulusal düzeyden destek isteyeceklerini söyledi.

Tekoğul konuşmasında, “Yürürlükte olan TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planının etkinliğini sağlayacak 3 hususun olduğunu biliyoruz. Güncelleme, Eğitim ve Tatbikatlar. Bunların üçünün birden gerçekleşeceği bir zaman dilimine giriyoruz. Tatbikatın aksama olmadan yapılabilmesi için tüm hizmet grupları, verilerini 2 gün içerisinde AYDES üzerinde güncellemiş olacaklar. Yine Pazartesi günü kullanıcılara tam gün AYDES eğitimi vereceğiz. AYDES’in tatbikatta nasıl kullanılacağı anlatılacak ve 2-3 Kasımda pratik uygulamayla sistem sınanmış olacak. 2 Kasım sabahı saati belirsiz şekilde başlatılacak tatbikat için Hizmet Gruplarından sorumlu İl Müdürlerinin, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin (AADYM) konuşlandığı yer olan İl AFAD Müdürlüğümüze intikalleri gerçekleşecek. Yapılacak çağrıyla intikal sürelerini de görmüş olacağız. Kocaeli’ne uyarlanmış Masabaşı Tatbikat sonrası AYDES kullanıcılarıyla 2 gün daha Ulusal Düzey Masabaşı Tatbikatı icrasına devam edilecek” şeklinde süreci özetledi.

Şube Müdürü Nurten Gümüş’ün taslak senaryoyu takdim etmesiyle toplantı sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL