Manşetler Politika Surmanset

Tahsin Tarhan’dan Yerel Seçim Vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Çayırova İlçe Yönetimi ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarete Milletvekili Tarhan’ın yanı sıra CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP Meclis Üyeleri..

Tahsin Tarhan’dan Yerel Seçim Vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Çayırova İlçe Yönetimi ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarete Milletvekili Tarhan’ın yanı sıra CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP Meclis Üyeleri Abdül Kadir Honca, Ata Savaş Durak, Dursun Yıldız, Hüseyin Tarakçı, Halis Koç ve Kemal Karagül ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar’da katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ülke ve bölge gündemine dair önemli açıklamalar yapan Milletvekili Tarhan Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Özan’ın sorularını da yanıtladı.

ÇAYIROVA’NIN HASTANE SORUNU

Çayırova’da ki en önemli sorunlar içerisinde bir devlet hastanesinin eksikliği olduğunu belirten Tarhan: “Malum hükümetin açıkladığı rakamlarda bütçede ki açık yüksek boyutlarda bu da yatırımların aksamasına neden oluyor. Çayırova’da ki devlet hastanesinin durumu da biraz bununla alakalıdır. Her ne kadar proje yerel yönetimin olmasa da projeyi kendilerinin projesi gibi takip edip ısrarcı olmaları gerekir” şeklinde konuştu.

“2017’DE TEMELİ ATILACAKTI”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Çayırova’nın hastane sorununu sorduğunu belirterek: “O dönem 2017 yılı için yatırım planında olup olmadığını bizzat resmi kanallardan kendisine ilettik fakat 2017’de temeli atılacak denilen hastane bu kez 2018 yılı yatırım planına kaldı” dedi.

“BOĞAZ KÖPRÜSÜ BİTTİ ÇAYIROVA ÜST GEÇİDİ BİTMEDİ”

Çayırova’ya giriş için yapılan yol çalışmalarının da hayli uzun sürdüğünü belirten Tarhan: “Normal şartlarda şuan trafik akışının başlamış olması gerekirdi. Körfez Geçiş köprüsü bitti, 3.İstanbul Boğaz Köprüsü bitti ama Çayırova’da ki viyadük çalışması bitmedi. Kısa zamanda çözülmesi gereken bir sorundur, orada ki çalışma bittiğinde Çayırova’daq trafik akışı rahatlayacaktır” dedi.

“SADECE YERELİN DEĞİL GENELİN SORUNU”

Eğitim, Sağlık ve Ulaşım alanlarında gerekli yatırımlar yapılmadıkça gelişimin zor olduğunu da belirten Milletvekili Tarhan: “Şuan sadece Çayırova’nın, Gebze’nin, Kocaeli’nin değil ülkenin sorunu bunlar. Eğitim, sağlık ve ulaşım alanında yerel manada ki çalışmaların daha hızlı ve planlı bir şekilde yapılması gerekir. Bu manada bizler hem yerel hem de genel manada üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya her daim hazırız” dedi.

“EMEK VE İNÖNÜ YERİNDE ÇÖZÜLMELİ”

Çayırova’da yıllardır devam eden Emek ve İnönü Mahallesi’nde yaşanan kentsel dönüşüm konusunda değinen CHP’li Tarhan: “Burada halkın sorunu dünyada örnekleri de olan yerinde kentsel dönüşüm projeleri ile çözülmeliydi. Sorunun Ankara’ya kadar uzaması ve Bakanlık kanalı ile çözüm aranması şahsımın tasvip etmediği bir durumdur. Benim gönlüm sorunun Çayırova’da ki yerel idare tarafından çözülmesinden yana. Belediye sorunun çözüm noktasında görev ve yetki almalıdır, inisiyatif halkın sorununu çözme noktasında devreye sokulmalıdır” dedi.

“KOCAELİ’DE BİLE İŞSİZLİK VARSA…”

Ülke gündemine dairde çeşitli açıklamalarda bulunan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: “Biz halkın asıl gündeminin işsizlik, enflasyon, zamlar, ev ekonomisi, eğitim olduğunu biliyoruz. Halkın başka gündemi yok şuan. Ülkede ki ekonomik istikrarsızlık işsizlik oranlarına yansıyor. Kocaeli gibi bir sanayi kentinde bile üniversite mezunu işsizler var. Çiftçinin esnafın durumu ortada, ama kimse halkın sorununu çözmeye çalışmıyor. Herkes koltuğunun derdinde. Yap işlet devret modeli ile ülke yönetilmez. Bu şekilde yapılan hizmetlerin ise nasıl zarar ettiklerini hepimiz net bir şekilde görüyoruz” şeklinde konuştu.

“YEREL SEÇİM ÖNE ALINMALI!”

Öte yandan olası bir erken seçim ihtimalini sorduğumuz Tarhan: “Ülkede genel değil yerel seçimin erken yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bununla ilgili CHP olarak gerekli çağrıyı da hükümete yaptık. Doğuda yüze yakın belediyeye kayyum atandı ve kayyum atanan bazı belediyelerde kayyum yönetiminde yolsuzluk yapıldığı tespit edildi. Öte yandan AKP’li bazı belediye başkanları gerekçe göstermeksizin görevlerinden alındı. Biz halkın seçtiği kişilerin yerel yönetimlerde görev almasından yanayız. Bu sebeple en kısa sürede yerel seçimlerin öne alınması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

“AKP %50+1 ALAMAYACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ”

Artık ülkede yeni bir genel seçim modelinin olduğunun altını çizen Tarhan: “Bu sebeple AKP’nin çeşitli seçim birlikteliği arayışları olacaktır . Siyaset bu partiler elbette çalışmalar yapacak fakat AKP yaptıkları ile %50+1’i alamayacaklarının ileriye dönük sinyallerini vermiştir. Daha 2 yıl olmasına rağmen ülkede sürekli seçimlerin tartışılması ise manidardır” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL