Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Vali Aksoy’dan Öğretmenler Günü Mesajı” kilitlendi Vali Aksoy’dan Öğretmenler Günü Mesajı | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Vali Aksoy’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı Vali Aksoy, mesajında, tarih boyunca bütün dünyada toplumların en saygıdeğer unsurları olarak kabul edilen öğretmenlerin her türlü saygıya ve..

Vali Aksoy’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Vali Aksoy, mesajında, tarih boyunca bütün dünyada toplumların en saygıdeğer unsurları olarak kabul edilen öğretmenlerin her türlü saygıya ve övgüye layık toplum mimarları olduğunu vurguladı.

Aksoy, şunları kaydetti:

“İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde, daha mutlu, müreffeh bir geleceğin hazırlanmasında, bilim ve teknolojide uluslararası düzeyde rekabet gücüne sahip nesillerin yetiştirilmesinde, milletleri ayakta tutan milli, manevi ve evrensel değerlerin korunup yüceltilmesinde en büyük görev ve sorumluluk şüphesiz siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir.

Teslim edilen en değerli varlıklarımızı anne baba şefkati ile yetiştiren, yön veren, yeni yeşermekte olan gönüllere vatan, bayrak, millet, cumhuriyet sevgisini aşılayan, saygı, sevgi, hak, adalet, dürüstlük gibi değerleri davranış haline dönüştüren, bilgi çağının gereklerini yerine getirebilen nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi tarihle belirlenen bir günde hatırlamak elbette yeterli değildir.

Toplum olarak, öğretmenlere karşı olan saygı ve sevgimizi, minnet ve şükran duygularımızı, beklentilerimizi sürekli canlı tutmak, geleceğimiz adına büyük önem taşımaktadır.”

Öğretmenlerin, Türkiye ve dünyada meydana gelen olayları, oluşumları yakından izleyerek yapacakları tahlillerin, daha güçlü ve modern bir Türkiye’nin inşasında temel unsur olacağını aktaran Aksoy, “Her türlü iç ve dış tehditlere karşı, kargaşa ve bölünmelere karşı, üniter devlet yapımızı tehdit eden düşünce akımlarına karşı birlik beraberlik aşkını, vatan-millet sevgisini genç nesillerin ruhlarına ve beyinlerine işleyecek en büyük sanatçılar elbetteki fedakar, cefakar öğretmenlerimizdir. Atacağınız her adım, azminiz, kararlılığınız daima destek görecek, ulaştığımız ve ulaşacağımız her güzellikte,  başarıda, mutlulukta sizlerin fedakarlığı takdirle minnetle anılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün, “Bir milletin gerçek kurtuluşu, öğretmene verilen değerle ölçülür.” ifadesini anımsatan Aksoy, şöyle devam etti:

“Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişleri ile daha derin anlam kazanan Öğretmenler Günü vesilesiyle bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, dünyanın en saygın ve kutsal mesleğe sahip olmanın gururunu ve onurunu yaşayarak sürdürdüğünüz görevinizde üstün başarılar diliyorum. Emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Yeni nesli öğretmenlere emanet eden Başöğretmen Atatürk’ü, ebediyete intikal eden, terör ve doğal afetlerde hayatını kaybeden bütün eğitimcilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL