“18 Mayıs Müzeler Günü” 

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla tüm dünyada 18 Mayıs tarihinde kutlanan Müzeler Günü münasebetiyle düzenlenen program, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Vali Aksoy program öncesinde Kocaeli Müzesini gezerek, arkeolojik ve etnografik..

“18 Mayıs Müzeler Günü” 
Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla tüm dünyada 18 Mayıs tarihinde kutlanan Müzeler Günü münasebetiyle düzenlenen program, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Vali Aksoy program öncesinde Kocaeli Müzesini gezerek, arkeolojik ve etnografik eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şengün Aydıngün’ün konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Müzeler gününde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Müzecilik, günümüzde büyük önem taşıyor. Tarihsel süreç içerisinde var olan değerlerin mevcut ve sonraki kuşaklara aktarılması bakımından müzelerde bunların korunması ve sergilenmesi, tarihin daha iyi bir şekilde anlaşılması ve geleceği daha iyi bir şekilde planlama adına da büyük önem taşımaktadır. Anadolu toprakları birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.  Bu medeniyetin izlerini günümüze kadar taşıyan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizlere düşen bu medeniyetlerin izlerini korumak ve bizden sonraki kuşaklara da aktarabilmektedir. Bu anlamda Türkiye’de önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda üniversitelerimizle işbirliği içerisinde zaman zaman yabancı uzmanlarında katkılarıyla birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Arkeologlarımız ve müzelerimiz gerçekten büyük bir özveri içerisine çalışıyorlar. Halen kazılması ve üzerinde çalışılması gereken alanlarımız var. Bu konuda önümüzdeki dönemde birçok bölgede önemli çalışmalar yapılacaktır. Türkiye’de, geçtiğimiz yıllarda yabancı kazı başkanları ve yabancıların kontrolündeki kazı çalışmaları çok daha yaygındı. Artık son yıllarda üniversitelerimiz bu konuda kendilerini geliştirdi ve birçok alanda kazı yapılan çalışmalar üniversitelerimizdeki değerli hocalarımızın gözetiminde sürdürülüyor. Buda arkeolojinin ülkemizde daha iyi bir noktaya gelmesinde bizlere umut veriyor. Kocaeli çok önemli tarihi mekanlara sahip bir kent. Bunların korunması ve geliştirilmesi bakımından çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kocaeli müzecilikte belirli bir alt yapıya ve birikime sahiptir. Müzelerimizin ziyaret edilmesi çok önemli. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin müze ziyareti yapmaları konusunu biraz daha geliştirmek zorundayız. Müzeler Günü vesilesiyle müze bilincinin daha üst noktalara taşınmasını diliyorum, bu konuda çalışma yapan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Vali Müzeler Gününün hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Kocaeli Müze Müdür Vekili Rıdvan Gölcük, Batı Nekropoli Kazıları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL