22 Yörük Tapusunu Aldı

Gebze Yörük Derneği tarafından iftar programı düzenlendi. İftar programına; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,Vali Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Yörük ve..

22 Yörük Tapusunu Aldı
Gebze Yörük Derneği tarafından iftar programı düzenlendi.
İftar programına; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,Vali Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Karateke ve çok sayıda Yörük vatandaş katıldı.
Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Karateke’nin konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Daha önce görev yaptığım Muğla ve Mersin Valiliği görevimde Yörüklerin kültürünü çok yakından biliyorum. Yörüklerin burada sorunlarını dile getirmiş olmaları ve yerleşik hayata geçmeleri nedeniyle bugün tapularını takdim edeceğiz ve bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise yaptığı konuşmalarında; “Böylesine güzel bir ortamda güzel insanlarla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu kültürü sahiplenmemiz gerek. Bu kültürün yaşaması hepimizin omuzlarında bir yük. Bu Türkmen Yörük kültürünün yaşaması konusunda görevimiz ne olursa olsun gereken her türlü desteği vereceğiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarsak geleceğe güvenle bakabiliriz. Sığırlık merasındaki sorun uzun zamandır devam eden bir sorundu. Bu sorunun giderilmesi vereceğimiz tapularla taçlanmış olacak. Bu konuyu çözdüğümüz için çok mutluyuz.” diyerek iftar programının düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Yörük vatandaşlar teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundular.
Yenilen iftar yemeğinden sonra Işık ve  Aksoy 22 yörük vatandaşa evlerinin tapusunu vererek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL