Genel Güncel Manşetler Politika Yaşam

“31 Mart 2019 seçimlerini ‘gönül belediyeciliği’ seçimi olarak görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Millet Bahçeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Başakşehir’de gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı. Başakşehir Millet Bahçesi’nin 360 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,..

“31 Mart 2019 seçimlerini ‘gönül belediyeciliği’ seçimi olarak görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Millet Bahçeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Başakşehir’de gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Başakşehir Millet Bahçesi’nin 360 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin İkitelli Şehir Hastanesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanal İstanbul gibi dev projelerin merkezinde yer aldığını bildirdi. Kayaşehir Millet Bahçesi’nin 350 bin, Hoşdere Millet Bahçesi’nin 142 bin, Baruthane Millet Bahçesi’nin yaklaşık 60 bin, Çırpıcı Millet Bahçesi’nin ise etap etap açılacak 465 bin metrekare alan üzerinde tesis edildiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  18 ildeki 33 millet bahçesiyle ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini kaydetti. “Hedefimiz, inşallah her şehrimize en az birer tane millet bahçesi kazandırmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün açılışını yaptığımız bu beş millet bahçemizin büyüklüğü 1,5 milyon metrekareyi buluyor. Sadece bu projelerle İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artırmış bulunuyoruz. İnşallah Atatürk Havalimanı sahasındaki millet bahçemizi açtığımızda bu oran çok daha yükseklere çıkacaktır.”

“ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNİ YENİ ORMANLARLA BULUŞTURDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevrecilik adına yakıp-yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” ifadelerini kullanarak konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanın vücuda getirdiği şehirlerle, aynı zamanda kendini de inşa ettiğini söyleyen büyüklerimiz için şehir kavramı, gönülleri de içine alacak geniş bir mana ifade eder, şehir budur. İşte bu sebeple biz de hizmet belediyeciliği derken gönül belediyeciliğini de içine alan daha kapsamlı bir anlayışı ifade ediyoruz. Şayet bir şehirde gönlünü kazanamadığımız tek bir kişi bırakmışsak, o şehri baştan sona yeniden inşa etsek dahi vazifemizi layıkıyla yerine getirmiş olamayız. Bunun için 31 Mart 2019 seçimlerini ‘gönül belediyeciliği’ seçimi olarak görüyoruz, adını böyle koyduk; gönül belediyeciliği.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında “Ağacıyla, toprağıyla, yağmuruyla, rüzgârıyla tabiata ne kadar saygı duyar, çevremizde ona ne kadar çok yer ayırırsak hep birlikte geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz” dedi. İstanbul’a bu anlayışla baktıkları için şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 16 yılda iki katına çıkarttıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Çeşitli projeler için yerlerinden edilen her ağaca karşı uygun bir yerde katbekat fazlasının dikilmesini ve yeşertilmesini sağladık. Sadece geçtiğimiz yıl bu şehirde 180 bin yeni ağaç dikildi, aynı anlayışla 81 vilayetimize yaklaştık ve orman varlığımızı 1,5 milyon hektar artırdık. Toprakla buluşturduğumuz dört milyarın üzerindeki fidan sayesinde ülkemizin her köşesini yeni ormanlarla buluşturduk. Anadolu’nun pek çok yerindeki kel tepeler, gerçekleştirdiğimiz projeler sayesinde bugün insan boyunu geçen çam, sedir, meşe, ardıç ağaçlarıyla donanmış durumdadır.”

Millet Bahçeleri projesinin millet tarafından büyük bir şevkle sahiplenildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi, özellikle de şehirlerimizi yemyeşil hâle getirene kadar, Millet Bahçelerimizle, ağaç dikimlerimizle ve diğer faaliyetlerimizle durmadan, usanmadan çalışmayı sürdüreceğiz” diye ekledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL