“41” adet karikatürü, sanatseverlerle buluşturdu

“Memleketimden Corona Manzaraları” Karikatür Sergisi Açıldı Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. M. Murat Alpay’ın hazırladığı, “Memleketimden Corona Manzaraları” adlı kişisel karikatür sergisi kapılarını açtı. Tüm..

“41” adet karikatürü, sanatseverlerle buluşturdu

“Memleketimden Corona Manzaraları” Karikatür Sergisi Açıldı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. M. Murat Alpay’ın hazırladığı, “Memleketimden Corona Manzaraları” adlı kişisel karikatür sergisi kapılarını açtı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinin, ülkemizdeki yansımalarını sanatla buluşturarak kağıda aktaran Öğr. Gör. M. Murat Alpay, Kocaeli ilimize ithafen hazırladığı “41” adet karikatürü, sanatseverlerle buluşturdu.

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi ile ilgili konuşan Öğr. Gör. M. Murat Alpay, “Covid-19 pandemi günlerindeki iki buçuk aylık karantina döneminde çizmeye başladığım, “Memleketimden Corona Manzaraları” serisini 41 karikatürle tamamladıktan sonra bir sergi açarak izleyici ve sevenlerimle buluşturmak istedim. Yaşanan bu zorlu dönemde moralleri bozulan insanları bir nebze olsun tebessüm ettirmek, biraz da düşündürerek mesaj vermeyi hedef edindim. Başta bu sergiyi sunmama imkân veren KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmak üzere; hastalıkla mücadelede kahramanca, cefakarca gece-gündüz demeden çalışan doktorundan hemşiresine kadar bütün sağlık personeline teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, bu virüse yakalanıp hasta olanlara acil şifalar diliyorum. ” dedi.

22 Şubat’ta kapılarını açan  “Memleketimden Corona Manzaraları” karikatür sergisi,  1 Mart’a kadar ziyaret edilebilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL