86 okula satranç sınıfı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ödüllü çalışması olan ‘Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’ yeni bir hamle daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde projeden yararlanmak için talepte bulunan..

86 okula satranç sınıfı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ödüllü çalışması olan ‘Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’ yeni bir hamle daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde projeden yararlanmak için talepte bulunan ilkokul, ortaokul ve liselere toplamda 86 adet satranç sınıfı kazandırdı. Satranç sınıfı talep eden 17 okulun ise çalışmaları tamamlanıp, yıl içerisinde okullara 17 adet daha satranç sınıfı kazandırılacak.

 86 SINIF TAMANLANDI

Bu kapsamda 86 satranç sınıfı proje kapsamına alındı. 71 sınıf yıl içerisinde okullara kazandırılırken, geriye kalan 15 sınıf, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi öncesi okullara teslim edildi. Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin okullarında satranç oynayabilecekleri tam donanımlı bir sınıfa kavuştu. Başvuran 17 sınıfa daha satranç sınıfı kazandırılacak.

17 SINIF DAHA YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi “Doğru Hamlede Buluşalım Satranç Sınıfları Projesi’ne büyük önem veriyor. Çalışma öncesinde ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla okullara yazı gönderilerek proje tanıtıldı. Projeden yararlanmak isteyen okullar kısa süre içinde başvurularını Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Proje kapsamında 103 okul belirlendi. 86 okula satranç sınıfı kazandırılırken, talepte bulunan 17 okula da yıl içinde satranç sınıfları kazandırılacak.

SINIFLAR ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Talebin alınmasının ardından ise hızlı bir çalışma başlatıldı. Okul yönetimlerinin okul içinde belirlediği alan Büyükşehir Belediyesi tarafından dizayn edilerek satranç sınıfı haline getirildi. Sınıflar aynı anda 20 çocuğun satranç oynayabileceği şekilde oluşturuldu. Sınıflara; 10 adet satranç masası, sandalyeler, eğitim tahtası ve eğitim modülleri yerleştirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL