Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Allahu Ekber” Diyerek Kafa Kesmek | Kocaelide Bugün

“Allahu Ekber” Diyerek Kafa Kesmek

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’dan Kocaeli Kitap Fuarı’nda çarpıcı uyarı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Kitap Fuarı’nda terörizm belasına karşı ancak birlik ve beraberlikle baş edileceğini kaydederek,..

“Allahu Ekber” Diyerek Kafa Kesmek

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’dan Kocaeli Kitap Fuarı’nda çarpıcı uyarı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. Kitap Fuarı’nda terörizm belasına karşı ancak birlik ve beraberlikle baş edileceğini kaydederek, “Biz, Irak ve Suriye’nin düştüğü tuzağa düşmeyi tercih etersek o akıbeti yaşarız. Sorunlarımız var ama bunları ne olursa olsun birbirimize düşmeden çözeceğiz. Çünkü hep buna oynuyorlar. Bizler de bunun bilincinde olacağız ve onlara izin vermeyeceğiz” dedi.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ;

Ağar, “Türkiye’nin terör ve güvenlik sorunu: Riskler, fırsatlar” konulu söyleşisi ile Yahya Kaptan Salonda son derece önemli değerlendirmelerde bulundu. Ağar sözlerine, “Gönül isterdi ki, benim gibi adamlar olmasın, gönül isterdi ki, terör gibi olaylar olmasaydı ve biz burada olmasaydık” diyerek başladı.

“ALLAHU EKBER” DİYEREK KAFA KESMEK

Ağar, mesleki hayatında kendisini etkileyen çok fazla olayla karşılaştığını ancak en etkili olanın “Allahu Ekber” diyerek kafa kesen insanları görmek olduğunu aktardı. Ağar, “Irak’ta bir sunni Allahu Ekber diyerek kafa kesiyordu. Kafası kesilen de ölmeden önce kelime-i şehadet getiriyordu. “Bu nasıl büyük bir bela ve fitnedir” dedim. Biz bu hatayı deşifre edemezsek, cevabı bulamayacağız. Şuan bizim ve bu coğrafyanın sorunu, dinin yanlış anlaşılması ve istismar edilmesidir” şeklinde konuştu.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZI BİZDEN ÇALDILAR

Güvenlik Uzmanı Ağar söyleşisinde sözü Türkiye’deki terör örgütlerine ve olaylarına getirdi. “Eğer zihninize sığınan travma ve düşmanları zihninizde kelepçeleyemezsiniz, onlar sizi ele geçirirler” diyen Ağar, “PKK, İŞİT ya da FETÖ, bizim çocuklarımızı bizden çalıp bize karşı silah olarak kullandı. Bunlar başka bir ülkenin başına gelse bin kere parçalanırlardı. Ama çok şükür ki, bu ülkeyi kuranlar öyle güzel dersler çıkarmışlar ki, ve o dersleri devletin kimyasına öyle bir ekmişler ki, şuana kadar büyük sarsıntılar yaşamamıza rağmen, yıkılmadık. Ama bu topraklarda var olmak için güç, irade, inisiyatif, akıl, kararlılık, caydırıcılık ve birlik beraberlik içinde olmalıyız. Yoksa daha önce bu topraklarda tarihin çöplüğüne giden toplumlardan biri oluruz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK

Sıkça birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ağar, verdiği örneklerle söyleşini sürdürdü. Birlik ve beraberliğin özellikle bu dönemde büyük önem taşıdığını ifade eden Abdullah  Ağar, “ABD’nin,  2014 Haziranında DEAŞ’ın ortaya çıktığından beri, dizayn ettiği bu topraklarda, kaybettiği asker sayısı sadece 14. Ama Suriye’de Irak’ta ölenlerin sayısı binlerle anılıyor. DEAŞ ortaya çıktı, Irak’ı ve Suriye’nin yarısını ele geçirip gitti. Bu DEAŞ’ın fiziki gücüyle olmadı. Birlik beraberlik zayıflığından oldu. Dizayn edici 14 askerini kaybetti ama bu toprakların çocukları yitip gitti” dedi.

PEKİ BİZ NE YAPACAĞIZ?

Tüm anlattıklarının ışığında “Peki Biz ne Yapacağız” sorusunu cevaplayan Ağar, şöyle konuştu. “Biz, Irak ve Suriye’nin düştüğü tuzağa düşmeyi tercih etersek o akıbeti yaşarız. Sorunlarımız var ama bunları ne olursa olsun birbirimize düşmeden çözeceğiz. Çünkü hep buna oynuyorlar. O zaman bizler bunun bilincinde olacağız ve bunların düşmanlığa sebebiyet vermesine izin vermeyeceğiz. Dinleyicilerden gelen sorulara da yanıt veren Ağar, daha sonra imza standında kitaplarını imzaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL