Arama kurtarma kuruluşları bir araya geldi

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla İlimizdeki arama kurtarma kuruluşlarının yönetimlerini bir araya getirdi. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce organize edilen arama..

Arama kurtarma kuruluşları bir araya geldi

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla İlimizdeki arama kurtarma kuruluşlarının yönetimlerini bir araya getirdi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce organize edilen arama kurtarma kuruluşları yemekli toplantısı Sekapark Maide Restoranda gerçekleştirildi. Yemek sonrası AFAD ve TAMP sunumunun da yapıldığı toplantının bitiminde kuruluş temsilcilerine çeşitli hediyeler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, bu buluşmadaki amaçlarının sahada acil durum müdahalelerinde bulunan İlimizdeki arama kurtarma kuruluşlarını biraraya getirmek, hasbihal ortamı oluşturmak ve TAMP’daki görev ve sorumluluklarla ilgili kuruluş temsilcilerini bilgilendirmek olduğunu söyledi. İlimizdeki 4 resmi kuruluş yanında, 400 kişilik bir donanımlı kapasite anlamına gelen 16 sivil kuruluşun toplantıya iştirak ettiğini vurgulayan Tekoğul, can kurtarma içerikli kutlu bir iş yapan kuruluş tesilcilerinin müteşekkir olduklarını, gönüllülerin arttırılmasına yönelik AFAD Başkanlığının başlattığı çalışmanın tamamlanmasıyla saha gücünün çok daha artacağına inandıklarını dile getirdi.

BALABAN TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban ise, can kurtarma mesaiisini hayatının ana amacı kılan bu topluluğa minnet duyduklarını, hizmetlerinden ötürü teşekkürü borç bildiklerini söyledi. Arama kurtarma kuruluşlarının temsilcilerinin eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Balaban, Altınova Kaymakamı olarak görev yaptığı sırada yaşanan 1999 Depremindeki anılarını, o dönemde çekilen sıkıntıları ve 1999 depreminden edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

YOĞUN KATILIM

Toplantıya AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Serhat Karatepe, Kocaeli İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, AFAD Şube Müdürleri Ümit Çiğdem, Selim Biçer, Cevat Özdemir, Canan Güçlü, Adem Süer, MAG Başkanı Bahri Soyyiğit, Dessat Başkanı Sait Güler, Gesotim Başkanı Necmi Kocaman, Sar Arama Kurtarma Başkanı Erdem Akın, Deniz Yıldızları Başkanı Celal Kavaz, Beşir Arama Kurtarma Başkanı Şahan Dede, İHH Kiyad Başkanı Sefa Ayvazoğlu, İzmit Sualtı Başkanı Hüseyin Tomak, Kartepe Ofrood Başkanı Sabit Barış, Trac Kocaeli Başkanı Ata Gürbüz, Trac Gölcük Başkanı Umut Öcal, Karsad Başkanı Zeki Şirinoğlu ve kuruluş yöneticileri katıldı.

Yemek sonrası AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un TAMP sunumu ardından yapılan hediye takdimleriyle ve gecenin anısına çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL