Ekonomi Güncel Manşetler

Bakan Özlü Çayırova’da Sanayicilerle Buluştu

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Ramada Plaza İstanbul Asia Airport’ta bugün düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce..

Bakan Özlü Çayırova’da Sanayicilerle Buluştu

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramada Plaza İstanbul Asia Airport’ta bugün düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Sanayi Bölgeleri Müdürü Yaşar Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AKP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Güzeller OSB Başkanı Âdem Ceylan, OSB başkanları, işadamlarına ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü toplantıda bir konuşma yaparak, “Marmara bölgesi en önemli bölgelerden gelip bir lokomotiftir. Bugünkü toplantımızda istişarelerde bulunacağız. OSB’deki firmalar üretim olduğu yerlerdir. Türk sanayinin gelişmesi ve dışa açılması için OSB’lerimizin daha gelişmesine bağlıdır. Üretim Reform Paket sizlerden gelen talepler ve görüşlere göre şekillendi. Bu paket OSB’lerin önünü açan bir pakettir. Marmara bölgesindeki OSB’lerde 750 bin kişi istihdam ediliyor. Bu bölgede devam eden OSB projelerine 100 milyon TL kredi verdik.

2017 yılında 19 bin kişiye istihdam sağlayacak 7 OSB projesini tamamlayacağız. 2023 hedeflerimiz arasında 65 yeni OSB kurarak 1 milyon kişiye istihdam sağlamaktır. Yeni reform paketinde yerleşim içerisinde kalan sanayileri kent dışına taşımak istiyoruz. OSBÜK 301 OSB ile o bölgedeki üniversitelerdeki teknik eğitim alan öğrencilerle ilgili olarak daha fonksiyonel hale getireceğiz. Sanayicilerin hafta sonu çalışma için belediyelere ödediklerini vergiyi kaldırdık. Bundan belediye başkanlarımız memnun değiller. Sanayicinin üzerindeki yükleri kaldırıyoruz. Kaybı olan belediyelerin kaybını telafi edeceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL