Bingöl Kocaeli’de

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günleri Bingöl ili devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Fuar Merkezi’nde Bingöl Tanıtım Günlerinin açılışı yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcı..

Bingöl Kocaeli’de

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günleri Bingöl ili devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Fuar Merkezi’nde Bingöl Tanıtım Günlerinin açılışı yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın da açılış törenine katıldığı Bingöllüler Tanıtım Günleri 22 Ekim Pazartesi akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Kocaeli Bingöllüler Derneği ve Dilovası Bingöllüler Derneği katkı sağladığıBingöl Tanıtım Günleri’nin açılışı Büyükşehir Fuar Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım günleri açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Bingöl Valisi Ali Mantı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter İlhan Bayram, Kocaeli Bingöllüler Dernek Başkanı Ali Değirmenci, ilçe belediye başkanları, protokol ve vatandaşlar katıldı.

“İLK KEZ KOCAELİ’NDE TANITIM GÜNÜ YAPIYORUZ”

Açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bingöl’ü ve Kocaeli’yi anlatan tanıtım filmleri izlendi. İlk olarak kürsüde söz alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz “Genelde bu tanıtımı İstanbul’da yapıyoruz. İlk defa Kocaeli’de tanıtım düzenlendi. Bingöl kökenli Kocaelililer olarak çok rahat bir ortamda yaşıyoruz ve bu tanıtım gününün düzenlenmesinde desteklerini sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Valimize teşekkür ediyoruz. Bugün buradayız. Bingöl’ü Kocaeli’ye taşıdık. Bir nebzede olsa Bingöl’ü Kocaeli’ye taşıyarak vatandaşlarımızı kültürü ve yöresiyle buluşturuyoruz. Artık eski Türkiye yok. Bingöl’de havaalanımız var, mesafelerimiz kısaldı. Bingöl’de bozulmamış tabiatımız var. Kocaeli’yi Bingöl’e bekliyoruz. Bingöl’de sizlere gönlünü, evini açmaya hazır kardeşlerimiz var” açıklamasında bulundu.

“BİNGÖLLÜLER BULUNDUKLARI ŞEHRE DEĞER KATARLAR”

Kocaeli’nin Türkiye’nin önemli kentlerinin başında geldiğini belirten Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy “Nüfus itibariyle onuncu büyükşehir olsa da ekonomik açıdan ikinci sırada yer almaktadır. Kocaeli’yi bu noktaya taşıyan Kocaeli’de yaşayan insanlardır. Kocaeli, insanların huzur içerisinde ve kardeşçe yaşadığı bir kenttir. Bingöllüler, bulundukları kente değer katan, çalışan insanlar. Bu anlamda Türkiye’yi daha iyi noktaya taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 “KOCAELİ ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ SAĞLIYOR”

Bingöl Valisi Ali Mantı ise “Büyüklerimiz söylenecek her şeyi söyledi. Biz de bize ev sahipliği yapan ekibe teşekkür ediyoruz. Kocaeli ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlıyor. Bunu bir kere daha gördük. Bugünümüzün ülkemizin geleceğine katkı sağlamasını ümit ediyorum. Mazlumlara kucak açan ülkemizin birlik ve beraberliği daim olsun” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BÜTÜN RENKLERİ BURADA”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’mize hoş geldiniz. Bu birlikteliğimizin kaynaşmamıza, ülkemizin gelişmesine faydalı olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz herkesin Bingöl’e gidip orayı görme fırsatı olmuyor. Biz burada Bingöl’ün kültürünü, tarihini ve yöresini tanıtıyoruz. Çok güzel bir manzara. Bingöl’ün birçok özelliğini burada bir arada görüyoruz. Türkiye’mizin bir özelliği Kocaeli. Türkiye’nin en zengin kenti Kocaeli. Türkiye’nin bütün renkleri burada. Kocaeli’yi her yönünden insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir il halinde getirdik. Daha işimiz var. Kocaeli’de iş, dostluk, hoşgörü var” ifadelerini kullandı.

“TANIŞ OLMAYA GELDİK”

Buraya birçok ilden vatandaşların geldiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Biz kültürel bir mozaiği oluşturuyoruz. Kocaeli İstanbul’un hemen dibinde fakat kendine özgü kültürüyle hem de geçiş bölgesi olması nedeniyle önemli bir yer. Kocaeli hafızası olan bir kent. Yıllar sonrası geldiğimde de aynı hisleri yaşayacağım. Daha önce gelmiştik. Kocaeli’yi tekrar tanımaya geldik. Kocaelililerle tanış olmaya geldik” şeklinde konuştu.

“BİNGÖL TAVİZSİZ BİR ŞEHİR”
AK Parti Milletvekili Fikri Işık, “Kocaeli sadece 81 vilayetimizden gelen insanların oluşturduğu bir şehir değil. Kocaeli insanların kardeşçe yaşadığı, yeni bir birliktelik oluşturduğu çiçek bahçesi. Bu şehrimizde hiçbir renk diğerine baskın değil. Bu çiçek bahçesinde her bir rengin ayrı bir rengi, kokusu var. Bu bahçede yer alan bir şehrimizde Bingöl. Kardeşlik çerçevesinde  bu şehirde hayatımızı sürdürüyoruz. Her birimizin diğerinden alacağı çok önemli özellikler var. Bingöl ne kültüründen, ne vatanından taviz verir. Bingöl değerlerinden asla vazgeçmez. 1982’de o kadar baskıya rağmen anayasa referandumuna hayır diyen birinci şehir Bingöl” ifadelerini kullandı.

“BİNGÖL’ÜN KÜLTÜRÜNÜ KOCAELİ’YE TAŞIDIK”

Verdiği desteklerden dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür eden Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, “Sizlerin desteğiyle tanıtım günlerini başlattık. Bingöl Valimiz bize çok destek oldu. Yalova, Bursa, Sakarya gibi yanı başımızdaki illerden çok destek gördük. Şu anda 30 kurum var bu salonda. Bingöl’ün kültürünü Kocaeli’ye taşıdık. Kocaeli’den ve çevre illerden gelen vatandaşlar Bingöl’ün ruhunu yaşayacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL