Çayırova ‘Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Çayırova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kaymakamlık binasında İlçe Kaymakamı Hasan Gözen’in tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrik kabulüne Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık..

Çayırova ‘Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Çayırova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kaymakamlık binasında İlçe Kaymakamı Hasan Gözen’in tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrik kabulüne Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye yetkilileri, okul müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve birçok kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı. Tebrik programı sonrasında Mehmet Akif İlkokulu önünde düzenlenen törene geçildi.

Kaymakamlık binasında düzenlenen programın ardından kutlamalar Mehmet Akif İlkokulu önünde devam etti. Kaymakam Hasan Gözen ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin halkın ve öğrencilerin bayramlarını tebrik etmesi ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kaymakam Gözen yaptığı konuşmalarında “Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Kısaca; Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, O’nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir “Dünya Devleti” olmanın kıvancına erişmiştir.

Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz.  Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Bizlere düşen görevin de devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak iç ve dış tehditlere karşı uyanık ve şuurlu olmaktır. Yakın tarihte yaşadığımız milletin iradesine kastedenlerin, ülkemizin ilerlemesinden rahatsız olanların maşası olarak 15 Temmuz akşamı gösterdikleri hainlikler, yine milli iradenin gücü sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi, Milletimizin her ferdinin, hain darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanca tavır, milletimiz tarafından Cumhuriyet ve Demokrasinin yüksek değerler olarak benimsendiğinin, milletimizin kendi iradesine olan saygının en büyük göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” Diyen Kaymakam Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yıldönümü kutladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL