Çevre koruma konusunda farkındalık

İzmit’te hem atık topladılar hem farkındalık oluşturdular  İzmit Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde “Let’s Do It” ortaklığıyla gerçekleştirdiği atık toplama etkinliğinde onlarca kişi hem çevreyi temizledi, hem de çevre koruma..

Çevre koruma konusunda farkındalık

İzmit’te hem atık topladılar hem farkındalık oluşturdular

 İzmit Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde “Let’s Do It” ortaklığıyla gerçekleştirdiği atık toplama etkinliğinde onlarca kişi hem çevreyi temizledi, hem de çevre koruma konusunda farkındalık oluşturdu

‘Temiz şehir, mutlu insan’ mottosuyla yola çıkan ve bu konuda ilçede ortaya koyduğu çalışmaların yanı sıra gerçekleştirdiği etkinliklerle de vatandaşların takdirini kazanan İzmit Belediyesi, önemli bir organizasyonu daha başarıyla tamamladı. Dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi olan “Let’s Do It” ile güç birliği yapan İzmit Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde beşeri atık toplama etkinliği düzenledi.

ETKİNLİĞE İLGİ BÜYÜK OLDU

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda Yeşilova Mahallesi’nin merkezinde ve Gölkay Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte; İzmit Kent Konseyi, İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü ekipleri, Let’s Do It ekibi, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve vatandaşlar yer aldı. Ayrıca; İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Demirkır ve İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya da etkinlikte hazır bulundu.

 

BAŞKAN HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Yoğun katılımın olduğu organizasyona dahil olanlar, önce 5’erli gruplara ayrıldı, ardından her birini türüne göre ayrıştırarak çöpleri birbirine karıştırmadan toplamaya başladı. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte katılımcılar ayak bastıkları tüm alanları tertemiz hale getirdi. Daha sağlıklı yarınlar için sürdürülebilir çevreci planlarla dünyayı temiz tutmayı misyon edinen Let’s Do It ekibi de amacına ulaşan bir organizasyonu geride bırakmalarına destek olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL