Darıca Genel Güncel Manşetler

Darıca Belediyesi, 2022’de ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı

Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmayan Darıca Belediyesi, 2022 yılında; ayni, nakdi, eğitim ve sağlık yardımları gibi 30 farklı kalemde 7 bin 400 haneye toplamda yaklaşık 10 Milyon..

Darıca Belediyesi, 2022’de ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı

Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmayan Darıca Belediyesi, 2022 yılında; ayni, nakdi, eğitim ve sağlık yardımları gibi 30 farklı kalemde 7 bin 400 haneye toplamda yaklaşık 10 Milyon TL yardımda bulundu.

Tasarruf tedbirleri kapsamında bütçeyi daha verimli kullanan Darıca Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında ise ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları arttırdı. Her zaman vatandaşların yanında olan ve sosyal belediyecilik uygulamalarıyla örnek projeler geliştiren Darıca Belediyesi, 2022 yılında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı.

10 MİLYON TL YARDIM

Vatandaşların zor günlerinde en büyük destekçisi olan Darıca Belediyesi, 2022 yılında; ayni, nakdi, eğitim ve sağlık yardımları gibi 30 farklı kalemde 7 bin 400 haneye toplamda yaklaşık 10 Milyon TL yardımda bulundu. Ayrıca hoş geldin bebek projesi kapsamında yeni doğan bebek ziyaretlerini sürdüren Darıca Belediyesi, 2 bin 600 bebek ziyareti yaparak ailelerin mutluluğuna ortak oldu. Yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretlerinde de bulunan Darıca Belediyesi, 1070 haneye taziye ziyaretinde bulunarak cenaze sahiplerinin acılarını paylaştı. Herkese eşit hizmet anlayışıyla hareket eden Darıca Belediyesi, engelli vatandaşların 600 bin TL’ye yakın akülü araba bakım ve onarımlarını ücretsiz olarak gerçekleştirdi.

ÜNİVERSİTE SINAV ÜCRETLERİNİ BELEDİYE ÜSTLENDİ

Aynı zamanda ‘Öğrenci dostu belediye’ uygulamalarıyla gençlerin de her zaman yanında olan Darıca Belediyesi 2022 yılında yeni bir uygulamayla üniversite sınavına girecek olan Darıcalı gençlerin sınav başvuru ücretini ödeme kararı almıştı. Başvuruda bulunan 1700’ün üzerinde öğrencinin sınav ücreti belediye tarafından ödendi. Sosyal Belediyecilik anlayışından hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini ve her zaman vatandaşların yanında olacaklarını söyleyen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimiz günden itibaren sosyal yardım konusunda vatandaşlarımıza daha fazla destekte bulunmayı öncelik edindik. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak için tasarruf tedbirlerini ön planda tuttuk ama ihtiyaç sahiplerimiz söz konusu olunca tasarrufu ikinci plana aldık.Sosyal belediyecilik anlayışıyla bundan sonra da ihtiyaç sahiplerinin en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL