Manşetler Surmanset

Darıca Farabi’de Tepki Toplayan Uygulamaya Son

Daha önce bölge basınında “Bu devlet hastanesinde tekerlekli sandalye ücretli” haberleri üzerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve paralı tekerlekli sandalye uygulamasını kaldırıdı.  Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde yapılan uygulamaya..

Darıca Farabi’de Tepki Toplayan Uygulamaya Son

Daha önce bölge basınında “Bu devlet hastanesinde tekerlekli sandalye ücretli” haberleri üzerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve paralı tekerlekli sandalye uygulamasını kaldırıdı. 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde yapılan uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar ve basında yer alan haberlerin ardından yazılı bir basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürlüğü zincirli kilit sistemi adı verilen ve bozuk para ile çalışan uygulamayı kaldırdıkları belirtti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Basında yer alan “Bu devlet hastanesinde tekerlekli sandalye ücretli” haberi üzerine

Hastanelerimize başvuran; hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarının, güler yüzlü ve doğru iletişim yöntemi ile karşılanması, doğru bilgilendirme ve yönlendirmelerinin sağlanması, gerektiğinde refakat edilmesi ve hizmet sunumlarının kolaylaştırılması amacıyla hastanelerimizde Danışma, Hasta Karşılama ve Yönlendirme Hizmetleri bulunmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı hastanelerimizde Hasta Karşılama ve Yönlendirme Hizmetlerinde 40 personelimiz ile Darıca Farabi Hastanemizde de  4 personelimiz ile hizmet vermekteyiz. Hastanelerimizde yaşlı, engelli, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere muhakkak eşlik edilmesi için tekerlekli sandalye, sedye ve yardımcı araçlar da kullanıma hazır halde bulundurulmaktadır.

Darıca Farabi Hastanemize alınan iç içe geçebilen ve katlanmayan  tekerlekli sandalyelerin bir kısmının üzerinde  bulunan  zincirli kilit sistemi hastanemize başvuran hasta ve yakınları  tarafından kullanıldıktan sonra alındığı yere bırakılmasını sağlamak amacıyla kullanılmaktaydı.  Hasta ve hasta yakınlarının bu tür uygulamaya tepki göstermesi ve bu tepkilerin  basında yer alması üzerine ilimizde sadece Darıca Farabi hastanemizde kullanılmakta olan tekerlekli sandalyelerin üzerindeki  zincirli kilit sistemi 23/11/2017 tarihinde söktürülerek kullanıma sunulmuştur. Herhangi bir aksaklığın yaşanmaması içinde gerekli tedbirler alınmıştır.

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL