Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Derince Araştırma'dan "Emzirme Günü" etkinliği | Kocaelide Bugün

Derince Araştırma’dan “Emzirme Günü” etkinliği

S.B.Ü Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığını arttırmak amacı ile 4. Emzirme Günü etkinliği düzenlendi…

Derince Araştırma’dan “Emzirme Günü” etkinliği

S.B.Ü Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığını arttırmak amacı ile 4. Emzirme Günü etkinliği düzenlendi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Akkaya Efe’nin açılış konuşmalarının ardından Hastanemizde Gebe Okuluna gelip normal doğum yapan annelerimizden Birsen Orak Erol’un normal doğum yapmanın, anne sütü ve emzirme ile ilgili duygularını paylaştığı konuşmasından sonra Gebe Okulu Eğitmeni Şermin Dere ve Bebek Hemşiresi Suna Sarıtaş’ın programa katılan anne ve anne adaylarına anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri konulu sunumlarıyla devam etti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Şenol Ergüney “Normal doğuma değinerek ,her şeyin doğalının olması en güzelidir. O yüzden bu tarz etkinlikler farkındalık için çok önemlidir. Amacımız toplumda sağlıklı birey sayısını arttırmaktır” diye konuştu.

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Uz.Dr.Mürsel Durmaz “Bu olağanüstü besinin içerisinde her tür vitamin, mineral bulunur. Anne sütüyle bebeklerimiz enfeksiyonlardan, alerjik durumlardan korunur” dedi.

Hastane Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Şaşkın “ Anneler emzirerek hem bebeklerine, hem de kendi sağlığına önemli ölçüde katkı sağlar. Her bebek için kendi annesinin sütü özeldir. Bebek büyüdükçe anne sütünün kompozisyonu değişir ve olgunlaşır. Bu nedenle anne sütü taklit edilemez. Anne ve bebek arasındaki güçlü iletişim ilk emzirme ile başlar. Güçlü yarınlar için emzirmeyi teşvik edelim” diye konuştu.

Program hep birlikte pasta kesimi ve katılımcılar için hazırlanan hediyelerin verilmesiyle son buldu. Katılımcılar verilen eğitimden duydukları memnuniyetten dolayı Hastane Yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL