Genel Güncel Manşetler Surmanset Yaşam

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Yapıldı

Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehitlerimiz ve gazilerimiz; 17.12.2016 tarihinde Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Mu. Onb. Abdulsamet Özen, 23.07.2016 tarihinde Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde..

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Yapıldı
Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehitlerimiz ve gazilerimiz; 17.12.2016 tarihinde Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Mu. Onb. Abdulsamet Özen, 23.07.2016 tarihinde Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin kullandığı hücre evinden otomatik silahlarla açılan ateşle şehit olan özel harekat polisi memuru  Ahmet Can, 15.02.1996 tarihinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde, içerisinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Per. Asb. Kd. Üçvş. Ali İhsan Çakmak, 09.02.2016’da Şırnak’ın İdil ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Arif Subaşoğlu,  19.08.2015’te, Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçeleri arasında devriye görevini gerçekleştirirken, önceden yola yerleştirilen mayınların kobra aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Emre Kaan Arlı, 13.02.2017 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim,19.11.2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan Topçu Onb. Oğuzhan Demir,15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Ömer Can Açıkgöz,17.12.2016 tarihinde Kayseri’de teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Ulş. Er Raşit Yücel, 08.01.2016’da Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan J. Uzman Çavuş Ümit İnan,  15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanarak Gazi olan Halil İbrahim Koşdaş, Hasan Hüseyin Çiçek, Muhammet Durak, Osman Kamacı, Yüksel Demirkaya ile Polis Memuru Yunus Emre Köse’ye Devlet Övünç Madalya ve Beratları düzenlenen törenle  Vali Aksoy tarafından tevcih edildi.
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih edilecek şehitlerimizin ve gazilerimizin özgeçmişlerinin  sunulmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; Aziz Şehitlerimizin değerli aileleri, Kahraman gazilerimiz, Değerli konuklar, Hürriyet, bağımsızlık, bayrak ve vatan uğruna canlarını feda ederek, Yüce Allah katında ve Milletimizin gönlünde en yüksek mertebeye erişen Şehit yakınlarımıza ve Kahramanlıklarımızın övüncü gazilerimize bugün tevcih edeceğimiz Devlet övünç madalyası takdim törenimizde hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Ülkemizin tarihi her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla ve zaferlerle doludur. Bizlere kanları, canları pahasına emanet bırakılan bu kutsal topraklar, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde kazanılmıştır.   Bugün ülkemizin ve milletimizin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Kahramanlarımızın kanlarıyla renk verdiği şanlı bayrağımızın uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla; Cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz.
“ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN EMSALSİZ FEDAKÂRLIKLARI SAYESİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞIYOR VE GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”
Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği bu kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. Biz Millet ve Devlet olarak şehitlik ve gaziliğin ne demek olduğunu ve bunların değerini bilen;  şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek adına tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alarak bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Bugün de, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor ve geleceğe güvenle bakıyoruz.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL