Diş Hekimleri Bu Sempozyumda Buluştu

Ankara, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Zonguldak ve Kocaeli ilinde görev yapan akademisyenler, İlimizin Sağlık İdarecileri ve Diş Hekimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda açılış konuşmaları; Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Tıbbi..

Diş Hekimleri Bu Sempozyumda Buluştu

Ankara, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Zonguldak ve Kocaeli ilinde görev yapan akademisyenler, İlimizin Sağlık İdarecileri ve Diş Hekimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda açılış konuşmaları; Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Töre Genç, KOÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel ve Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından gerçekleştirildi.

              Hastalar ve sağlık çalışanları için enfeksiyon kontrolü rehberliğince en iyi klinik uygulamalar, risk koşulları, kanıta dayalı değerlendirmeler ve güncel yaklaşımları aktarmak amacıyla gerçekleştirilen sempozyum hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Bu etkinliğin ana teması Ağız ve Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığında Enfeksiyon durumlarda yapılması gerekenler ve akılcı antibiyotik kullanımı. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde tıp insanları olarak en çok konuşacağımız konulardan biri antibiyotiklerin doğru kullanımı olacağını öngörüyoruz. Türkiye olarak çok daha fazla çaba göstermemiz gerek. Sağlık Bakanlığının da son 7-8 yıldır bu konuda çok yoğun çalışmaları var. İlimizde yapılan çalışmalarla da %27’lerde olan antibiyotik kullanımı % 21’lere düştü. Yılsonunda bu rakamın da altına inerek uluslararası standartlarda başarı yakalamayı düşünüyoruz. Sempozyumun bir özelliği de; organizasyonu, grafik çalışmaları, karşılaması gibi bütün aşamaları tamamen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir ürünü olması. Bu organizasyonda emeği geçen bütün personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bilimsel Çalışmalar Devam Edecek

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2019 yılı bilimsel etkinlikleri olarak bir yıl boyunca plan oluşturulan plan çerçevesinde devam edecek.  Bu kapsamda yıl içerisinde altı bilimsel sempozyum, altı tane de seminer etkinliği yapılması planlanıyor.

Sempozyum Bilimsel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş “Toplantıda alanında uzman öğretim üyelerinin konuşmaları ile konular ele alındı. Ağız içi mikrobiyota denilen bakteri çeşitliliğinden başlayarak, diğer kliniklerin takip ettiği enfeksiyonları irdeleyen değerlendirmeler yapıldı. Bilindik ağız ve diş enfeksiyonları, endodonti,  ağız diş çene cerrahi ve pedodontiyi ilgilendiren dental enfeksiyonlar tartışıldı. Uygun tedavi seçenekleri ve antibiyotik kullanımları gözden geçirildi. Farmakoloji hocalarımız akılcı antibiyotik kullanımı hakkında spot bilgiler sunuldu. Daha sonraki konularda da stelizasyon ve dezenfektasyon yöntemleri, hastane ortamından bulaşabilecek enfeksiyonları anlatılarak çalışan güvenliğine değinildi. Dental aletlerin baştan sona kadar geçen stelizasyon süreci paylaşıldı” diyerek toplum sağlığına yararlı olması dileğiyle, toplantının verimli geçmesini diledi.

Birbirinden önemli hocalar tarafından anlatılan konu başlıkları;

Dental/Oral Microbiota Ve Dental Patojenler Prof. Dr. Mustafa Altındiş Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı/Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı
Dental Enfeksiyonlarda Tedavi (4’lü Panel Konuşması)
–          Periodontoji Dr.Öğretim Üyesi Doğukan Yılmaz

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı

–          Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Halit Furuncuoğlu Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı
   –    Pedodonti Doç. Dr. Nuray Tüloğlu

Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı

–          Endodonti Prof. Dr. Emre Bodrumlu

Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti  Anabilim Dalı

Diş Hekimliğinde Viral Enfeksiyonlar Ve Tüm Yönleri İle HIV/AIDS Uzm. Dr. Hande Toptan

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Viroloji Bilim Dalı

Dental Enfeksiyonlarda Proflaksi

Dental Enfeksiyonlarda Proflaksi                                                                        Dental Enfeksiyonlarda Proflaksi

Dr.Öğretim Üyesi Hatice Hoşgör

Kocaeli Üniversitesi  Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Diş Hekimliğinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı Dr.Öğretim Üyesi Sabri Cora

Kocaeli Üniversitesi  Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı                                                                                                       Özellikli Hastalarda Antibiyotik Seçimi, Yan Etki Ve Bildirimi (Çocuk, Yaşlı, Gebe, Kby Vs)

Özellikli Hastalarda Antibiyotik Seçimi, Yan Etki Ve Bildirimi (Çocuk, Yaşlı, Gebe, Kby Vs) Prof. Dr. Bekir Faruk Erden

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı

Diş Hekimliğinde Standart Enfeksiyon Kontrolü                                                  Doç.Dr. Nursen Topcuoğlu Doç.Dr. Nursen Topcuoğlu

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

 

 

Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, Temel Dezenfeksiyon, Kullanılan Solüsyonlar Doç.Dr. Nuray Tüloğlu

Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı

 Diş Hekimliğinde Çapraz Enfeksiyonlar, Hasta/Çalışan Güvenliği İçin Bariyer Önlemler Doç. Dr. Gülçin Akça

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mikrobiyoloji  Anabilim Dalı

Diş Hekimliğinde Bioaerosoller, Çevre Güvenliği Ve Atık Yönetimi Dr. Öğretim Üyesi Nesrin Saruhan

Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Dental Aletlerin Sterilizasyon Serüveni Zeynep Birinci

Nuh Çimento Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Enfeksiyon Hemşiresi

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği Diş Hekimi Müge Saden

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL