Eğitim Genel Güncel Manşetler Surmanset

Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İl Milli Eğitim..

Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi      Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, 150 okul müdürü, 150 muhtar ve 150 okul aile birliği başkanı katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında;
“ARTIK EĞİTİM DURUMUNU EKONOMİK GEREKÇELERE DAYANDIRMAK GİBİ BİR GEREKÇEYİ KABUL ETMİYORUZ”
Okul çağında olup, okula devam etmeyen hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Eğer böyle bir öğrencimiz kalmış ise bundan hepimiz sorumluyuz. Artık eğitim durumunu ekonomik gerekçelere dayandırmak gibi bir gerekçeyi kabul etmiyoruz. Bu konuda devletimiz her türlü yardımları yapıyor. Bazen okula kayıt yaptırdığı halde devam etmeyen öğrencilerimiz olabiliyor. Buda kabul edebileceğimiz bir durum değil. Bu konuda büyük bir hassasiyet göstermek durumundayız. Bir çocuk okula devam etmiyorsa orada ciddi bir sorun var demektir. Bu çocuklar okula devam etmediği sürece ileride karşımıza potansiyel suçlu olarak çıkmaları söz konusu. Özellikle meslek liselerinde devamsızlığın üst noktalarda olduğunu görüyoruz.
“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM SİSTEMİ DIŞINDA KALMALARINA ASLA İZİN VERMEYELİM”
Okul çağını geçmiş olan ve eğitim kurumuna devam etmeyen gençlerimiz ve çocuklarımız olabilir. Örgün eğitime dahil edemeyeceğimiz çocuklarımız olabilir. Bunları da açık lise ve ortaokullarımıza yönlendirelim. Çocuklarımızın eğitim sistemi dışında kalmalarına asla izin vermeyelim. Halk Eğitim merkezlerimizdeki kurslarımızın sayısı ve çeşidini artırarak daha çok insanımızı bu kurslarımıza almaya devam edelim. Bu kurslarımızla beraber hem ekonomik, hem sosyal, hem de kültürel yönden insanlarımızın gelişmesine katkı sağlıyoruz.  Bilindiği üzere 2019 yılında tekli eğitime geçme hedefi var. Bizde Kocaeli olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda tekli eğitime geçmek için il genelinde 836 yeni dersliğe ihtiyacımız var. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı bu vesileyle hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Eğitimde gençlerimizi daha iyi bir noktaya taşımak adına, özellikle Kocaeli genelinde Kodlama Sınıfları oluşturma adına bir ön çalışma başlattık. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz çalışmalarını tamamladı. Toplamda 130 civarında Kodlama sınıfını Kocaeli genelinde her ilçemizde olmak üzere yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde hayırseverlerimizin desteklerini almak suretiyle tamamlamak gayreti içerisinde olacağız.
“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
Bağımlılıkla mücadele konusunda Eylem Planımızı oluşturduk. Bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Servis şoförleri ve kantin görevlilerimizin de güvenlik soruşturmalarını yapıyoruz. Sabıkası bulunan kişilerin bu noktada olmamaları konusunda gereğini yapıyoruz.
Kamera sistemlerini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz, özellikle emniyetin kullandığı MOBESE sistemine dahil etmeyle ilgili çalışmalar var bunları da yaygınlaştırarak özellikle okullarımızın daha güvenli hale gelmesi konusunda ciddi çalışmaları ortaya koyacağız. Çocuklarımızı taşıyan servis araçlarımızın güvenliği çok önemli. Onların güvenli bir şekilde evden okula, okuldan eve taşınmasını önemsiyoruz. Bu konuda emniyet müdürlüklerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Okullarımızın kantinleri ve kantindeki gıdalar çok önemli. Çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek gıdaları satmamalıyız. Bu konuda hem okul yönetimlerimiz, hem okul aile birliklerimizden büyük bir hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerimiz zaman zaman kantinlerimizi denetliyor ve bu denetlemeleri sıklıkla yapmaları önem taşımalıktadır. Beyaz bayrak uygulaması önemlidir hatta belirli okullarımız bunu almıştır, ama almayan okullarımız da varsa önümüzdeki süreç içerisinde onu almak için yapılması gereken çalışmaları yapmalarında büyük yarar görmekteyiz.
“OKULLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA DAHA İYİ TEDBİRLER ALINMASI KONUSUNDA VE SORUNLARIN YAŞANMAMASI ADINA BİZİM VALİLİK OLARAK ALDIĞIMIZ KARARLAR VAR”
Okullarımızda gerek çocuklarımıza dönük istismarların ortaya çıkarılması gerekse çocuklarımızın yaşadıkları sorunlar varsa bunların önceden tespit edilerek, bunlara çözüm üretilmesi bakımından rehber öğretmenlerimizin çalışmaları çok büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan okul müdürlerimizin, gerek İl Milli Eğitim Müdürlerimizin rehber öğretmenlerimizin bu çalışmalarını desteklemeleri ve onlara her türlü desteği vermelerini sağlıyoruz. İntihara kalkışma durumları oluyor, ben bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüzü talimatlandırdım. Bu kişi öğrencilerimizden ise mutlaka bir müfettiş görevlendiriyoruz. Okullarımızın güvenliği konusunda daha iyi tedbirler alınması konusunda ve sorunların yaşanmaması adına bizim Valilik olarak aldığımız kararlar var. 12 Eylül 2017 tarihli Valilik emrimizde; özellikle okul çevrelerinde zaman zaman okuldan mezun olmuş ya da olmamış çeşitli öğrenci gruplarının kişilerin  beklemelerinin çocuklarımıza sıkıntılar verdiklerini ve bu anlamda okul giriş çıkışlarında, çevrelerinde okulla ilgisi olmayan kişi ve grupların buralarda olmalarını ve bekleme yapmalarını yasaklıyoruz ve bunlara seyyar satıcılar da dahildir.  Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Yine çocuklarımızı olumsuz alışkanlıklara yönlendiren okul çevrelerindeki bakkallar veya marketlerde çok nadirde olsa zaman zaman  tek tek sigara satışları olabiliyor. Tek satışları olanlar varsa Valilik olarak özellikle karar altına aldık, bu tür satış yapan işletmelerimiz varsa bunlara yasal işlem yapacağımızı özellikle istiyorum. Valilik kararımıza bir başka husus da; okullarımızın çevrelerindeki internet kafelerle ilgilidir. Ders saatleri içerisinde internet kafelerde çocuklarımızın bulunmalarını yasakladık. Bunların temel amacı; çocuklarımızın okulda kalmaları ve olumsuzlardan uzak kalarak eğitimlerine sağlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlamaktır. Bir başka kararımız ise sokakta çalışan ve dilenen çocuklardır. Biz bunu asla kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz ve bu konuda Valilik kararı alarak sokakta çalışan çocuklarla ilgili gereken işlemleri yapacağımızı  kamuoyuyla paylaştık. Bu kararlarla çocuklarımızın sokaklarda, parklarda barınmalarını ve bulunmalarını yasakladık. 18 yaş altı çocuklarımız dilenmeleri veya çalıştırılmaları yasaktır. Eğer çalışan çocuk varsa ilgili birimlerimiz ailelerine tebligatda bulunulacak, eğer ikinci defa bulunursa yakınlarının hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bir başka husus ise tüm Kocaeli halkından istirham ediyorum; sokakta çalışan veya dilenen çocuktan herhangi bir şey satın alınmamasını istemekteyiz ve yasakladık.  Toplantımızın başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyorum” diyen  Vali Aksoy konuşmaların ardından toplantıya katılan kurum temsilcilerini dinleyerek, sorularını yanıtladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL