Genel

“Engellilerimize karşı dostça davranmak insanlığımızın gereğidir”

Karaosmanoğlu, İzmit Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri ve idarecilerini makamında kabul etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra eğitim kurumlarının temsilcilerini de makamında ağırlamayı..

“Engellilerimize karşı dostça  davranmak insanlığımızın gereğidir”

Karaosmanoğlu, İzmit Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri ve idarecilerini makamında kabul etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra eğitim kurumlarının temsilcilerini de makamında ağırlamayı sürdürüyor. Bu nedenle İzmit Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Yusuf Bayram ve Okul Aile Birliği yöneticileri ile öğrencilerini makamında konuk etti. Bir toplumun uygarlık seviyesi engellilerine nasıl davrandığından anlaşılır diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Engelli kardeşlerimizin gelecekten umutlu, güvenli, sevinçli olması için çalışıyoruz. Engellilerimize karşı ölçülü, vicdanlı ve dostça davranmak bizim insanlığımızın bir gereğidir” dedi.

 “BERABER GÜLÜYOR BERABER HÜZÜNLENİYORUZ”

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli hemşehrilerimizle beraber çalışıyoruz ve yanlarında oluyoruz” açıklamasını yapan Karaosmanoğlu, “Engelli kardeşlerimizle beraber gülüyor, gerektiğinde beraber hüzünleniyor ve beraber yaşıyoruz. Çünkü dünya nüfusunun yüzde 10’dan fazlası engellilerden oluştuğunu, bu oranın ülkemizde yüzde 12’lere kadar çıktığını da biliyoruz. Engelli bir kardeşimize yapacağımız bir yardım, onun hayatını kolaylaştırmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz en ufak bir hizmet dahi çok önemsiyoruz” ifadelerini sarf etti.

“HER YERDE ENGELLİLERLE BİR ARADAYIZ”

“Komşularımız, akrabalarımız, tanıdıklarımız arasında da mutlaka engelliler vardır diyen Karaosmanoğlu”, “Hele ki Kocaeli gibi 17 Ağustos Marmara Depremi’ni yaşamış bir kentte, bu oran çok daha yüksek seviyelerde seyrediyor. Aslında hayatımızın bütün safhalarında; sofrada, yolda, kamuya açık yerlerde, her yerde engellilerle bir aradayız. Engellilerle yakın olmak, kaynaşmak, beraber çalışmak benim için her zaman bir gurur vesilesi olmuştur” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikte güzel ve renkli görüntülerde yaşanırken, samimi geçen görüşme karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL