Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Gebze'de Ufka Yolculuk 6.Bilgi Ve Kültür Yarışması Tanıtımı Yapıldı | Kocaelide Bugün

Gebze’de Ufka Yolculuk 6.Bilgi Ve Kültür Yarışması Tanıtımı Yapıldı

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova bölgesindeki idareci ve öğretmenlere yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısı Gebze Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye genelinde organize edilen Ufka..

Gebze’de Ufka Yolculuk 6.Bilgi Ve Kültür Yarışması Tanıtımı Yapıldı

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova bölgesindeki idareci ve öğretmenlere yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısı Gebze Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Türkiye genelinde organize edilen Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışmalarının GebzeDarıcaDilovası ve Çayırova bölgesi organizasyonunu yürüten Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV) tarafından Gebze Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısının konukları GebzeDarıcaDilovası ve Çayırova ilçesinde görev yapan idareci ve öğretmenler oldu.

Yoğun ilgi gösterilen programa Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Muğla Kavaklıdere Milli Eğitim Müdürü Ali Temizel, Gebze Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa İşlek, Kocaeli Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Serkan Varen ve Gebze Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fazlı Yağmur’da katıldı.

Açılış konuşmasını İLKÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yavuzyiğit yaptı. Yavuzyiğit, İLKÇEV’in Gebze Bölgesinde yaklaşık 11 yıldan beri faaliyet gösterdiğini, Eğitim başta olmak üzere Kültürel ve Sosyal faaliyetler yaptığını, izcilik, yüzme, okçuluk, bilek güreşi, masa tenisi branşlarında sportif faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekli “GEÇ KALMA, ZİNDE KAL” isimli proje ile İçişleri Bakanlığı tarafından destekli ‘’FARKINDAYIZ, FARKLIYIZ, ZİNDEYİZ’ ’isimli gençlik projeleri yürüttüklerini söyledi. Kültürel faaliyetlerinin başında Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması geldiğini belirten Yavuzyiğit, Bu yarışmayı Gebze bölgesinde 5 yıldır yaptıklarını, amaçlarının toplumda kaybolan okuma alışkanlığının, başta öğrenciler olmak üzere herkese yeniden kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Bundan dolayı Ufka Yolculuk 6 Bilgi ve Kültür Yarışmasına daha büyük hedeflerle hazırlandıklarını belirterek, toplantıya katılan bütün davetlilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Verilen yemeğin ardından Gebze Bölgesi Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması Komisyon Üyesi Ömer KURDDAN’ın yarışma hakkında verdiği bilgilendirme sunumu son buldu. Sunumda yarışmanın amacı, şartnamesi, sınav, ödüller ve kitap temini noktasında bilgilendirme yapıldı. Türkiye genelinde yapılan en büyük sivil yarışma ve sınav organizasyonu için tüm idareci ve öğretmenlerden gönüllü destek talebinde bulunuldu.

TANITIM TOPLANTILARI DÜZENLENİYOR

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışmalarının ilimiz organizasyonunu yürüten Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz hafta başlayan bilgilendirme toplantılarının sonuncusu ise Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(İLKÇEV) tarafından 26 Aralık Salı akşamı Gebze Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezinde GebzeDarıcaÇayırova ve Dilovası ilçelerine yönelik düzenlendi.

RESMİ KURUMLARDAN İZİNLİ OLARAK YAPILAN ORGANİZASYON

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından kurumlara gönderilen yazılar ile yarışmanın duyurusu ve katılım noktasında destekleniyor.

HER YAŞTAN KATILIMA AÇIK YARIŞMA

Yarışmanın GebzeDarıcaDilovası ve Çayırova Bölge Sorumlusu Orhan YAVUZYİĞİT; “Her yaşa yönelik olarak 11 ayrı kategoride düzenlenen “6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın bu yılki konusu ‘’Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’’ olarak belirlendi. Yarışmaya başvurular da 04 Mart 2018 tarihine kadar devam ediyor. Sınavımız ise 08 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleşecek.” açıklamasında bulundu.

DERECEYE GİRENLERE BÜYÜK ÖDÜLLER

Türkiye genelinde dereceye girenlere Umre, Dost Ülkeye Yolculuk Kültür Gezileri, Para Ödülleri ve Teknolojik Aletler verileceği yarışmada ilimizde dereceye girenlere para ödülü verilecek olup, Gebze bölgesinde dereceye girenlerde ayrıca ödüllendirilecek. Yarışma hakkında geniş bilgi ve katılım için ufkayolculuk.com adresi ziyaret edilebileceği bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL