Eğitim Genel Güncel İzmit Manşetler

‘’Gelecek genç bilgelerin olacak.’’

Başkan Karaosmanoğlu, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrencilerini makamında kabul etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kurulduğu günden itibaren sosyal ve kültürel faaliyetlere önem..

‘’Gelecek genç bilgelerin olacak.’’

Başkan Karaosmanoğlu, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kurulduğu günden itibaren sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren son yıllardaki başarılarıyla da dikkat çeken Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrencilerini makamında kabul etti.

DÜNYA KÜLTÜRÜNE HÂKİM BİR NESLİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Kocaeli eğitim camiasında büyük ilgi gören “Kocaeli’nin Genç Bilgeleri” Bilgi Kültür Yarışmasında Kartepe ilçesini temsilen katıldıkları il finalinde on bir ilçeyi geride bırakarak şampiyon olmayı başaran Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi’ni bu başarıdan dolayı tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin kültür varlıkları, coğrafyası, tarihi, müzik ve yemekleri, turizmi, sporu, önemli şahsiyetleri gibi kategorilerden 25 sorudan 21’ine cevap veren öğrencilerimizin 210 puanla il birincisi olmasını çok değerli buluyorum. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini sarf etti. Dört öğrencinin katıldığı yarışmanın birincilik ödülü olan Avrupa gezisine Okul Müdürü Ömer Yılmaz, Danışman Öğretmen Erdem Yıldırım ve öğrenciler katılacak olmasının yanı sıra, dünya kültürüne hakim bir neslin önemine de değinen Karaosmanoğlu, “Gençlerimiz yeni dünya düzenini oluşturulmasında etkin rol olacak. Onlara güveniyoruz ve her daim destekçileriyiz” açıklamasını yaptı.

“TARİHİNDEN KOPAN BİR TOPLUMUN GELECEĞİ YOKTUR”

Geçen yıl yapılan ” Edeb-i Hayat Okumaları” kitap okuma yarışmasında okul  ve grup olarak birinci, bireysel kategoride de ilk ona üç öğrenci sokmayı başaran Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, bu yıl  Edeb-i Hayat Okumaları’nda Sezai Karakoç’un eserlerini okuyan öğrenciler başarılarını daha da artırarak okul olarak birinci olurken gruplar kategorisinde de beş grupla katıldıkları yarışmada grup il birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, beşinciliği ve altıncılığını kendi aralarında paylaştılar. Bireysel olarak da ilk onda altı derece ile başarıları kaptırmayan okuldan Esra Uludağ, lise kategorisinde il birincisi oldu.

“BİLGE, SADECE HER ŞEYİ BİLMEK DEMEK DEĞİLDİR”

2016 LYS sonuçları kapsamında ÖSYM istatistiklerine göre Türkiye’de SBL’ler arasında 9. sıraya yükselterek akademik başarıda da Kocaeli’nin gururu olmaya devam eden Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, 2017 LYS sonuçlarına göre ilk 100’e bir, ilk 1000’e dört öğrenci yerleştirme başarısını göstermesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Okulda İngilizce, Fransızca, Arapça ve 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren İspanyolca olmak üzere toplam dört yabancı dil eğitimi verildiği bilgisini alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilge, sadece her şeyi bilmek demek değildir, bildiğini en sağlam bilen ve başkalarına da yararlı olması için aktaran ahlâklı ve olgun kimsedir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL