Kent meydanı tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binası alanında yapımı gerçekleştirilen, kent meydanının tanıtım programı gerçekleşti. Eski valilik binası yerindeki kent meydanında düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye..

Kent meydanı tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binası alanında yapımı gerçekleştirilen, kent meydanının tanıtım programı gerçekleşti.

Eski valilik binası yerindeki kent meydanında düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ Rektörü Saadettin Hülagü, Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Aslan,  Genel Sekreter Yardımcıları, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, il, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanıtım programında konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu; “Bu otopark ve Kent Meydanı kentin damarlarını açacak. Bütün bu Seka Parkı, kavşakları, parkları İbrahim Karaosmanoğlu değil, siz yapıyorsunuz. Siz karar verdiniz, biz yaptık” dedi.

Yüklenici firma tarafından yapılan ve 350 günde tamamlanması planlanan projede kent meydanı çalışmaları kapsamında zemin imalatları yapıldı, 487 zemin kazığı kullanıldı, 5 bin metrekare diyafram duvarı yapıldı. Geniş bir alan üzerine yapılan Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmalarında meydan tamamlandı. Meydanın altında yer alan kapalı otoparkta ise çalışmalar sürüyor. Otoparktaki yarı otomatik park siteminin mekanik çalışmaları da devam ediyor.

YARI OTOMATİK PARK YERLERİ

Tamamlanan kent meydanının altından bulunan kapalı otoparkta sağa sola ve yukarı aşağı hareket edebilen üç ve iki katlı parklanma sistemi bulunuyor. Otoparkın katlı olması birim alana daha fazla araç park edilmesine imkan veriyor. Bölge halkını heyecanla beklediği kartlı siteme sahip olacak. Girişte kart alan sürücü otoparka indiğinde karta tanımlanmış park yerine gidecek. Kartını okuttuğunda boş olan ve tanımlı park yeri sürücünün önüne gelecek. Sürücü aracını park yerine bıraktıktan sonra kartını okuttuğunda yarı otomatik sistem aracı tanımlı alana taşıyarak parklanmasını sağlayacak. Bu sistem Kocaeli’de ilk kez kullanılacak.

Üstü meydan altı otoparkı şeklinde düzenlenen projenin meydan kısmı tamamlandı. Akçaray Yenicuma tramvay durağına yakınlığıyla projedeki kapalı otopark sürücüler için cazip bir yer olacak. Kentte ferah bir meydan oluşturmak, aynı zamanda bölgenin otopark sorununu çözmek amacıyla oluşturulan proje şehrin nefes almasını sağlayacak.

 357 ARAÇ KAPASİTE

Meydanın zemininde kaplama olarak granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanıldı. Eski valilik alanında inşa edilen kent meydanının altındaki otopark, park yerinden tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışacak otopark 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 600 metre kare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL