Kocaeli Kitap Fuarı 10 Yaşında

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 10. kez kapılarını açıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, düzenlenen basın toplantısında 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın detaylarını..

Kocaeli Kitap Fuarı 10 Yaşında

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 10. kez kapılarını açıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, düzenlenen basın toplantısında 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Genel Sekreter Bayram’a basın toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Genel Sekreter yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Sezgin Özkarayel ve Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman eşlik etti.

KİTAP FUARI 10 YAŞINDA

Yazarlarla okurları buluşturan Türkiye’nin en büyük kitap fuarı Kocaeli Kitap Fuarı; bu yıl 10. kez kapılarını açıyor. 9 yılda 3 milyon 877 bin kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Kitap Fuarı, 10 yaşını sürpriz etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 05-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Kocaeli Kitap Fuarı’nda 470 yayınevi, 650’den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliğiyle milyonlarca kitap, okurları bekliyor. 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yıl ki teması ‘’Çocuk Edebiyatı’’ olarak belirlendi. Çocuk edebiyatı yazarı ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in onur konuğu olacağı kitap fuarı, 9 gün boyunca 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak.

470 YAYINEVİ, 650’DEN FAZLA ETKİNLİK

Bu yılki fuara aralarında Kahraman Tazeoğlu, Aşkım Kapışmak, Sinan Yağmur, Süleyman Özışık, Nevzat Tarhan, Hayati İnanç, Ahmet Ümit, Şermin Yaşar, Yusuf Kaplan, Banu Avar, Tarık Tufan, Ahmet Taşgetiren, Buket Uzuner, Ömer Tuğrul İnançer, Mustafa Tatçı, Serdar Tuncer, Sultan Tarlacı, Aret Vartanyan, Sinan Yağmur, Erol Erdoğan, H. Salih Zengin, Nihat Vuran ve Ayşe Kulin gibi isimlerin yer aldığı yüzlerce yazar, söyleşi ve imza günleriyle katılacak. Türkiye’ye tarihi sevdiren isimler olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Talha Uğurluel ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil gibi isimler de fuarda yerini alacak. Sunay Akın da yine o güzel anlatımıyla fuara katılanları geçmişin koridorlarında yolculuğa çıkaracak. Onlarca yayınevi, stantlar ve sahaflar da fuarda yerini alacak.

ONUR KONUĞU MUSTAFA RUHİ ŞİRİN

Genel Sekreter Bayram “Elbette 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın teması Çocuk Edebiyatı olunca hayatını çocuk edebiyatına adamış olan yazar Mustafa Ruhi Şirin’i bu yıl fuarın onur konuğu olarak belirledik. Çocuklara yönelik çok sayıda yayınlanmış kitabı olan Mustafa Ruhi Şirin’in aynı zamanda diğer dillere çevrilmiş şiir, hikaye ve masalları da var. Fuarın ilk günü saat 11.00’de yapılacak açılış törenine onur konuğumuz olarak katılacak olan Şirin, yine ilk gün saat 15.00’te Kılavuz Gençlik Sahnesi’nde Çocuk Kitaplarında Pedagojik; Duyarlılık ve Yanlış Avcılık konulu bir söyleşiye katılacak. Şirin’e söyleşisinde edebiyatçı Hüseyin Kaya eşlik edecek” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL