Eğitim Genel Güncel Manşetler Surmanset

KOCAELİ UMKE EKİBİNE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Kocaeli AFAD Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünün talebiyle 24 kişilik Kocaeli UMKE ekibine arama kurtarma eğitimi verdi. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde verilen arama kurtarma eğitimi 3 gün devam etti. İl..

KOCAELİ UMKE EKİBİNE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Kocaeli AFAD Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünün talebiyle 24 kişilik Kocaeli UMKE ekibine arama kurtarma eğitimi verdi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde verilen arama kurtarma eğitimi 3 gün devam etti. İl Sağlık Müdürlüğünün talebiyle gerçekleşen eğitimde önce arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı yapıldı ve ip-düğüm işlemleri teorik olarak anlatıldı.

AFAD eğitmenleri Sebahattin Yaşa, Recep Küçükkoparan, Bülent Demir ve Mustafa Serbest’in öncülüğünde verilen arama kurtarma eğitimleri ve tatbiki icraları için, AFAD’ın Sarımeşe yerleşkesinde bulunan depo ve konteynır imkanları kullanıldı.  Doğada arama kurtarma içerikli eğitimlerde 24 kişilik UMKE ekibine iple iniş ve tırmanış yöntemleri, yüksekten iple kazazede tahliyesi, makara ve palanga sistemleri oluşturma, eğimli ve dik açılı arazide sedye ile kazazede tahliyesi yöntemleri ve havai hat uygulamaları gösterildi.

EĞİTİMLİ GÖNÜLLÜLERİMİZİN SAYISI ARTACAK

UMKE ekibinin de uygulamalı pratikler yaptığı eğitimle ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, eğitimin Kocaeli AFAD Müdürlüğünün hizmet birimlerinde kazasız ve belasız şekilde başarıyla icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, AFAD ile UMKE’nin, arama kurtarma içerikli olaylarda zaten saha partneri olduğunu, buna benzer eğitim ortamlarının, Gölcük’te bu yılın başında gerçekleşen ortak saha tatbikatı gibi faaliyetlerin birlikte operasyon yapma kabiliyetlerini arttıracağına inandıklarını vurguladı.

Tekoğul; “Yakın bir zaman diliminde bu tür eğitimleri gönüllülerimize de vermeyi düşünüyoruz. Herhangi bir afet ve acil durum anında her tarafa aynı anda yetişme imkanımızın bulunmadığını biliyoruz. Bu nedenle basit arama kurtarma eğitimiyle donatılmış gönüllülerimizin sayısını arttırmak, en büyük hedefimiz” dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL