Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kocaeli'nin En Yaşlı Anıt Kestane Ağacı Tanıtım Etkinliği | Kocaelide Bugün

Kocaeli’nin En Yaşlı Anıt Kestane Ağacı Tanıtım Etkinliği

Kocaeli Doğa Koruma Derneği (KDK) organizasyonuyla; Gölcük Belediyesi ve Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü‘nün katkılarıyla 9 Kasım 2018 Cuma günü düzenlenecek olan, ‘Doğa Yürüyüşü ve Kocaeli’nin En Yaşlı Anıt Kestane Ağacı..

Kocaeli’nin En Yaşlı Anıt Kestane Ağacı Tanıtım Etkinliği

Kocaeli Doğa Koruma Derneği (KDK) organizasyonuyla; Gölcük Belediyesi ve Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü‘nün katkılarıyla 9 Kasım 2018 Cuma günü düzenlenecek olan, ‘Doğa Yürüyüşü ve Kocaeli’nin En Yaşlı Anıt Kestane Ağacı Tanıtımı’ etkinliği düzenleniyor.

Kocaeli Doğa Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama ;”2018 yılının Şubat ayında kurulan Kocaeli Doğa Koruma Derneği (KDK) Hamdi Kaptanoğlu, Veysel Kavrayan, Gülten Karaca, Hülya Tamyüksel, Hakan Tanta, Sedat Karaaslan, Nil Pembe Özer, Ezgi Ülkü Aykut, Hasan Ali Demir tarafından kurulmuş olup geçici yönetim Temmuz ayında yapılan Genel Kurul ile hali hazırda ki Yönetim Kurulu ile yoluna devam etmektedir.

Yönetim Kurulu Üyeleri; Başkan Hasan Ali Demir, Başkan Yardımcısı Gülten Karaca, Genel Sekreter Veysel Kavrayan,  Sayman Birgül Uçum Ayar, Üye Emrah Yaşa, Üye Mehmet Koyuer, Üye Ezgi Ülkü Aykut olarak çalışmalarını sürdürmektedirler.

Kocaeli Doğa Koruma Derneği’nin amaçları şunlardır: ”Kocaeli İli doğasını, biyolojik çeşitliliğini, ekolojik süreçlerini takiple korunmasına ve sürdürülebilir yönetimine katkı sağlamak.

Dernek amacına ulaşmak için; İnsanı doğayla buluşturarak, doğayı bir bütün olarak algılamasını, sevmesini, doğaya zararı dokunmadan yaşama bilinci kazanmasını ve yerel değerlerin korunmasının temini için çalışır. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, üniversitelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri oluşturur. Doğayla ilgili sorunlara kamuoyunun dikkatinin çekilmesi için çalışır” olarak belirlenmiştir.

Kocaeli’nin En Yaşlı Anıt Kestane Ağacı Tanıtımı ve Doğa Yürüyüşü Etkinliği

Dünyamızda yaşayan bazı ağaçlar gerçekten insan idrakını zorlayacak kadar yaşlı. Bazıları binlerce, yüzlerce yıllık tarihe tanıklık ediyorlar. Tarih ve ders kitaplarında okuduğumuz pek çok tarihi olayın canlı tanıkları. Medeniyetlerin kuruluşlarına, batışlarına tanık olan bu ihtişamlı ağaçlar, dünyamızın tarihini bizden daha iyi tanıyorlar.

İşte tüm bu bilgiler ışığında tespit ettiğimiz bu ağacın yaş tespitini yaptırdık. 400 ile 500 yıl arası yaşta olduğunu belirlettik. Şimdi tedavisi devam ediyor ve Anıt Ağaç başvurusunun sonucuna göre tescilini yaptıracağız.

Özel arazisinde bulunan bu ağaçtan dolayı; doğaya ve tarihe göstermiş olduğu saygı ve emekten dolayı Mensur Keskin’e de teşekkür ederiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL