Koç’tan İzmit’in Kurtuluşu Mesajı

DEVA Partisi’nden İzmit’in Kurtuluşu Mesajı DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yayınladığı bir mesajla İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını kutladı Ali Babacan’ın genel başkanlığında kurulan Demokrasi ve Atılım..

Koç’tan  İzmit’in Kurtuluşu Mesajı

DEVA Partisi’nden İzmit’in Kurtuluşu Mesajı

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yayınladığı bir mesajla İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını kutladı

Ali Babacan’ın genel başkanlığında kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nda bu sıralar yoğun bir çalışma temposu göze çarpıyor. 29 Haziran Salı günü Genel Başkan Ali Babacan’ın Gebze, İzmit ve Başiskele’yi kapsayan ziyaret ve açılış programlarının hazırlık çalışmalarının yoğunluğu sürüyor. Diğer yandan İzmit’in kurtuluşu nedeniyle de bir kutlama mesajı yayınlayan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, “Ülkemizin tarihinde özel bir yeri olan Kocaeli, Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki işgal yıllarında çok büyük acılara, katliamlara ve vahşetlere tanık olmuştur. İşgal kuvvetlerini yanı sıra Rum ve Ermeni çetelerince de bölge halkına yönelik uygulanan baskı, şiddet ve vahşet politikası nedeniyle binlerce hemşehrimiz hayatını kaybetmiştir.

LİYAKATLİ KADROLARA İHTİYAÇ

Onurunu, şerefini ve vatan sevgisini tüm dünyaya göstermiş olan Türk halkının millî kurtuluş mücadelesi, bağımsızlık savaşı veren diğer milletlere de güzel bir örnek oluşturmuştur. Toprağının her bir karışını şehit kanlarıyla sulayan Kocaeli’miz, bir daha o acıları yaşamamak için, dünyada söz sahibi olan, ekonomisiyle güçlü, vatandaşlarının refah seviyesi yüksek bir Türkiye’yi yine aynı ruhla, aynı özveriyle, aynı hislerle korumaya, geliştirmeye, güçlü kılmaya kararlıdır.
Günümüzde Türkiye’mizin ve Kocaeli’mizin yaşadığı ekonomik, sosyal, hak ve özgürlükler konusundaki sıkıntıları, en kısa sürede aşacağına inanıyoruz. Milletimizin feraseti ve sağ duyusu ile ‘liyakatli kadrolara’ ülkeyi emanet etmesiyle birlikte Türkiye’miz, yine hak ettiği yaşam seviyesine ve dünyada söz sahibi yere geçmişteki gibi yine ulaşacaktır…
Bundan tam bir asır evvel Haziran 1921’de İzmit’te verilen hürriyet ve istiklâl mücadelesi, Türk Milleti’nin, bugünlere gelmesine vesile olan Millî mücadelemizde de önemli bir kilometre taşı olmuştur. Bu zafer İzmitliler için bir bayramdır, şölendir. Ülkemizin kurulmasında önemli bir aşamadır. Çünkü Kurtuluş Savaşı günlerinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kasr-ı Hümayun’da yapmış olduğu basın toplantısı ve görüşmelerde ülkemizin temelleri atılmıştır. Anadolu’nun her bir köşesinde vatan topraklarında verilen kurtuluş mücadelesinin en şanlı örneklerinden birini yaşamış Kocaeli halkı bilmelidir ki, biz ecdadımızdan aldığımız bu özgürlük ve bağımsızlık ruhunu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi, rahmetle ve şükranla anıyor, vatan savunmasında ön saflarda yer alan ecdadımızı minnetle yâd ediyorum. Bütün İzmitliler’i kentimizin kurtuluşunun 100’üncü yılı nedeniyle tebrik ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL