Güncel Manşetler Yaşam

KOSKEM, bir aileyi hayatta tuttu

Saatlerce dalgaların hemen önünde nöbette bekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları, gözlerini denizde yüzen insanlardan ayırmıyorlar. Tüm zorluklara aldırış etmeden görevlerine devam edan KOSKEM cankurtaranları, sudaki imdat çırpınışlarına anında..

KOSKEM, bir aileyi hayatta tuttu

Saatlerce dalgaların hemen önünde nöbette bekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları, gözlerini denizde yüzen insanlardan ayırmıyorlar. Tüm zorluklara aldırış etmeden görevlerine devam edan KOSKEM cankurtaranları, sudaki imdat çırpınışlarına anında müdahale ediyorlar. Hafta sonu Rip akıntısına kapılan gurbetçi aile de KOSKEM ile son anda boğulmaktan kurtarıldı.

ONLARCA KİŞİ HAYATA DÖNDÜ

Bazen kızgın güneş altında, bazen fırtınalı dalgaların arasında gün boyu nöbette bekleyerek tehlikeli durumların önüne geçmek için görev yapıyorlar. En bunaltıcı sıcaklarda onlar dürbünleriyle denizde bir imdat sesi var mı diye kulak kesiliyorlar. Onlar, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları. KOSKEM her hafta görev yaptığı sahil bölgelerinde onlarca kişiyi hayata döndürüyor.

KOSKEM BİR AİLEYİ RİP’TEN ÇEKİP ALDI

Geçtiğimiz hafta içerisinde KOSKEM, Rip akıntısında kalan 8 kişiden oluşan Almanya ve Suudi Arabistan’da yaşayan gurbetçi aileyi yok olmaktan kurtardı. Ailenin feryadını duyan cankurtaranlar denizde seferber oldu. Can pazarı yaşanırken 6 kişilik cankurtaran ekibi koordineli bir şekilde çalışarak aileyi sağ salim kıyıya çıkardı. Çeken akıntı olarak bilinen Rip akıntısına kapılan aile yoğun çaba sonucu kurtarıldı. Gurbetçi ailelerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

171 KİŞİ KURTARILDI

KOSKEM cankurtaranları bu hafta sonu 171 kişiyi daha boğulmaktan kurtardı. Yoğun bölgelerden olan Cebeci sahilinde 82, Kumcağız sahilinde 67 kişi hayata döndürdü. Kerpe’de 5 vatandaşı boğulmak üzereyken kurtaran cankurtaranlar Karamürsel bölgesinde 7, Bağırganlı bölgesinde de 5 olaya müdahale etti. Cankurtaranlar Bayramoğlu’nda 4, Sarısı sahilinde de bir kişiyi kurtardı.  Ambulans birimi ise 71 vatandaşa sağlık hizmeti verdi.

170 CANKURTARAN

Sahillerde Büyükşehir bünyesinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan 170 kişilik ekip görev yapıyor. KOSKEM’e bağlı cankurtaran ekipleri haftanın yedi günü 10.00 -18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. KOSKEM vatandaşları cankurtaran hizmeti verilen sahillerde denize girmeleri konusunda uyardı.   KOSKEM, tatilcileri sürekli olarak cankurtaran olmayan yerlerde denize girmemeleri konusunda uyarıyor.​

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL