KOÜ, Üniversite-Sanayi İşbirliğine Bir Yenisini Daha Ekledi

Üniversite-Sanayi işbirliğine büyük önem veren Kocaeli Üniversitesi, işbirliklerini arttırarak devam ettiriyor. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KOÜ TTO)’nin girişimleriyle Kocaeli Üniversitesi ve Sistem Teknik Sanayi Fırınları A.Ş. arasında iyi niyet..

KOÜ, Üniversite-Sanayi İşbirliğine Bir Yenisini Daha Ekledi

Üniversite-Sanayi işbirliğine büyük önem veren Kocaeli Üniversitesi, işbirliklerini arttırarak devam ettiriyor. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KOÜ TTO)’nin girişimleriyle Kocaeli Üniversitesi ve Sistem Teknik Sanayi Fırınları A.Ş. arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.

Rektörlükte gerçekleştirilen protokolü üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Sistem Teknik Sanayi Fırınları A.Ş.  adına ise Fabrika Müdürü Orhan Arslan imzaladı. Üniversite-İşbirliğine bir yenisini eklediklerini ve üniversite olarak işbirliklerine oldukça önem verdiğimizi ifade eden Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, “Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelik yıllardır yürütülen bir çaba var, artık meyvelerini vermeye başladı. İşbirliğinin her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bu Daha Başlangıç”

Üniversite olarak sanayi ile bütünleşmeyi hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, “Bu daha başlangıç. İnanıyorum ki devamı gelecek. Bu tür iş birlikleri bizi heyecanlandırıyor. Karşılıklı projeler geliştirebilir, firmanın ihtiyaç duyduğu eğitimleri sağlayabiliriz. Ar-ge çalışmalarına da destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

İşbirliği iyi niyet anlaşması,

  • Birlikte yürütülecek bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmaları,
  • İşbirliği kapsamında yapılacak projelerin (TÜBİTAK, SANTEZ ve AB projeleri) ulusal ve uluslararası proje destek programları ve fonlarından faydalandırılması hizmetleri
  • Birlikte gerçekleştirilecek ortak proje ve tezlerin çıktılarından oluşan makale ve bildiri çalışmaları
  • Ar-Ge projeleri ve danışmanlık hizmetleri
  • Üniversiteye ulusal ve uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmaları
  • Taraflar arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik çalışmaları
  • Öğretim üyelerinin firmaya yapacakları danışmanlık çalışmaları
  • Üniversitenin lisansüstü öğrencilerinin tezlerini firmayla işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları
  • Üniversitenin lisans öğrencilerinin stajlarını ve bitirme projelerini firmayla işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları
  • Karşılıklı seminer, konferans, tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmaları kapsıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL