KOÜ’de Sıfır Atık Uygulamaları

Kocaeli Üniversitesi çevreye verdiği önemi, gerçekleştirdiği ve desteklediği projelerle bir kez daha gösteriyor.  Üniversite bünyesinde “Sıfır Atık Projesi” uygulamalarına yönelik çalışmalarla ilgili proje geliştirme toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr…

KOÜ’de Sıfır Atık Uygulamaları

Kocaeli Üniversitesi çevreye verdiği önemi, gerçekleştirdiği ve desteklediği projelerle bir kez daha gösteriyor. 

Üniversite bünyesinde “Sıfır Atık Projesi” uygulamalarına yönelik çalışmalarla ilgili proje geliştirme toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayriye Özpınar’ın koordinatörlüğü’nde yapılacak çalışmalarla ilgili Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Veli yürütücülüğünde hazırlanan sunum çerçevesinde mevcut durum ve uygulanacak işlemlerle ilgili bilgilendirme yapılırken, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Baynal, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcıları Doç.Dr. Ayla Arslan ve Doç.Dr. İsmail Özbay ile Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü ve İzmit Belediyesi Çevre Kontrol Daire Başkanlığı’ndan katılan mühendislerin önerileri ışığında izlenecek yol haritası belirlendi.

Verimli geçen toplantı sonrası üniversitemizdeki tüm birimlerde standart sağlamak için uygulama yönergesi oluşturulmasına, öğrencilerin uygulamada aktif tutulması için öğrenci kulüplerinin sisteme dahil edilmesine ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık ve Tasarım fakültelerinden, iç ortam toplama kutularının tasarımının yapılması için destek alınmasına karar verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL