Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kuzey Marmara Otoyolu Projesini İnceledi | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Kuzey Marmara Otoyolu Projesini İnceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, geçtiğimiz günlerde Gebze Anibal Kavşağı, Çayırova Köprülü Kavşağı, Çayırova Kent Park ve Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni incelerken, kamu..

Kuzey Marmara Otoyolu Projesini İnceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, geçtiğimiz günlerde Gebze Anibal Kavşağı, Çayırova Köprülü Kavşağı, Çayırova Kent Park ve Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni incelerken, kamu yatırımlarını incelemeye bu hafta Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Derince ve Körfez ilçelerinde kalan kısımlarını şantiye alanlarında inceleyerek devam etti.

KUZEY MARMARA OTOYOLU’NUN KOCAELİ’NDE KALAN KISMI 2018 YILI SONU BİTECEK

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkan Vekili  İlyas Şeker, ilimizde yapımı gerçekleşen kamu yatırımlarını yakından incelemeye ve bölge halkına mutlu haberler vermeye bu hafta Kuzey Marmara Otoyolu’nun ilimizde kalan şantiyelerini gezerek devam etti.

Kocaeli Milletvekili Şeker’e yapmış olduğu ziyaretlerde AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince ilçe yöneticileri ve projenin yüklenici firmasının proje müdürü eşlik etti.

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi (Bağlantı Yolları Dahil)(5. Kesim) otoyol yapım işi kapsamında 2×4 şeritli toplam 33 km otoyol, 2×2 şeritli toplam 7 km bağlantı yolu yapılacak. Bu kapsamda Derince ve Körfez ilçelerinde kurulan şantiyeleri kalabalık bir heyetle gezen Şeker: “Kuzey Marmara Otoyolu projesi yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen bir proje.

Yapılacak olan otoyoldan ilimize Akmeşe, izmit, Derince, Körfez, Dilovası ve Gebze’den olmak üzere 6 farklı noktadan bağlantı olacak ve ayrıca mevcut otoyolla da Alikahya bölgesinden bağlantısı sağlanacak. Yapılan anlaşmaya göre yüklenici firmanın projeyi yapıp işletme süresi toplamda 6,5 yıl. Bu tip anlaşmalarda devletimiz tabiri caizse cebinden beş kuruş harcamadan karlı bir ticaret yapmış oluyor.

Kocaeli ilimiz, İstanbul ile Anadolu’nun bağlantısını sağlayan stratejik bir konuma sahip. Kocaeli bölgesinde başta resmi tatil ve bayramlarda olmak üzere otoyol ve D-100 karayolu üzerinde ciddi bir trafik sorunu yaşanmakta. Özellikle de D-100 karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle şehir içi trafiği kilitleniyor. İzmit’te de şehir içinde ciddi bir trafik oluşuyor.

Özellikle Kocaeli geçişinde hem şehir içi trafiğinin rahatlatılması hem de mevcut otoyol trafiğine alternatif olması açısından Kuzey Marmara Otoyolu büyük önem arzetmekte.

Bu projeyle;

1-İlimizde ve bölgede her geçen gün artan yoğun araç trafiği rahatlayacak,

2-Hızlı trafik akışı gerçekleşeceği için yakıt tasarrufu sağlanacak,

3-Transit trafiği şehrin dışına çıkarılacağı için; şehir gürültü ve egzoz gazından oluşan hava kirliliğinden kurtarılmış olacak,

4-Yapılan ihaleler sonucu kurulan şantiyelerde istihdam edilmek üzere bölge halkına ekmek kapısı olunacak.

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu 4 Temmuz 2017 tarihinde açılmıştı. Projenin devamında Sakarya/Akyazı’ya uzanacak olan otoyolun ilimizden geçen kısımlarında incelemelerde bulunduk. Bu çalışmalar kapsamında toplam uzunluğu 3.1 km olan 4 adet viyadük, toplam uzunluğu 4.6 km olan 2 adet tünel yapılacak.Ayrıca yan yollar ve bağlantılar için köprüler ve alt geçitler de proje kapsamında yapılacak.Projenin Kocaeli kısmında yapılan çalışmalarda yaklaşık olarak 2000 kişinin istihdam edilmesi de bizleri ayrıca sevindiriyor.Yapılan bu yatırımların başta ilimize olmak üzere bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL