Mavi Bayrak teslim töreni gerçekleştirildi

Kumcağız’a Mavi Bayrak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi ve sahillerde hayata geçirdiği örnek çalışmalar meyvelerini veriyor. Daha önce Kandıra ilçesi Cebeci, Kerpe ve Bağırganlı ile Karamürsel ilçesi Altınkemer Halk Plajlarına..

Mavi Bayrak teslim töreni gerçekleştirildi

Kumcağız’a Mavi Bayrak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi ve sahillerde hayata geçirdiği örnek çalışmalar meyvelerini veriyor. Daha önce Kandıra ilçesi Cebeci, Kerpe ve Bağırganlı ile Karamürsel ilçesi Altınkemer Halk Plajlarına sunulan Mavi Bayrak, geçtiğimiz aylarda Kandıra Kumcağız Plajı’na da verildi. Merkezi Danimarka Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından, gerekli şartları taşıyan plajlara verilen Mavi Bayrak, Kandıra Kumcağız halk plajına da sunuldu. Bu kapsamda Kandıra Kumcağız halk plajında Mavi Bayrak teslim töreni gerçekleştirildi.  Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu

 TÖRENE YOĞUN İLGİ

Kumcağız plajında gerçekleşen Mavi Bayrak teslim törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“BEŞİNCİ MAVİ BAYRAĞIMIZI KUMCAĞIZ’DA DALGALANDIRIYORUZ”

Kumcağız sahilindeki törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu “Bugün burada sizlerle birlikte yeniden bir başarı ve azim öyküsüne şahit oluyoruz. Ne mutlu bize ki, Kocaeli’mize beşinci mavi bayrağı kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana, bu güzel kentin çehresinin gözlerimize ve gönüllerimize hitap etmesi için çalıştık, çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin layık olduğu yaşama kavuşması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Çünkü biz, bir şehri şehir yapan her şey için sorumluluk sahibiyiz. Hele ki çevreye yapılan yatırımlar bizim için elzemdir.” dedi

“PLAJLARIMIZ BİR DOĞA HARİKASI”

Kandıra plajlarımızın her biri bir doğa harikası diye sözlerini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu” Sahillerimizi, Akdeniz, Ege sahillerini aratmayacak donanıma kavuşturduk. İlk mavi bayrağı tarihinde ilk kez İzmit Körfezi’nin bir kıyısı olan Karamürsel Altınkemer Sahili’nde aldık. İkinci mavi bayrağı Kandıra Cebeci’ye; üçüncü mavi bayrağı Kerpe’mize, dördüncü mavi bayrağı Bağırganlı’ya kazandırdık. Şimdi de beşinci mavi bayrağı Kumcağız’da dalgalandırıyoruz. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından kriterlerini yerine getirdiğimiz için plajımıza verilen mavi bayrağımızı göndere çekiyoruz” şeklinde konuştu.

 PLAJ VE TEMİZ ÇEVRE KONULU RESİM YARIŞMASI

Kumcağız sahilindeki mavi bayrak teslim töreninde ayrıca çocuklar el emekleriyle renk kattı. Sahildeki törende çocuklara yönelik mavi bayraklı plaj ve temiz çevre konulu resim yarışması yapıldı. Yarışmada ilk üçe giren Gökçe Samanlı, Eylül Sultan Şeker ve Elif Su Demir’e hediyelerini Başkan Karaosmanoğlu ve Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu taktim etti.

MAVİ BAYRAK SAYISI BEŞ OLDU

Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile ilk mavi bayrağını aldı. 2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plajı ile alan Büyükşehir Belediyesi, 2015’te de bu iki mavi bayrağı korudu. 2016 yılında Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kandıra Kerpe Plajı mavi bayrağa layık görülürken, 2017 yılında Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi,yapılan değerlendirme sonucunda Bağırganlı Halk Plajı’na da Mavi Bayrak verilmişti. Bu yıl Mavi Bayrak’a Kandıra Kumcağız plajı da layık görüldü.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL