Megip, Nitelikli Eleman Sorununa Merhem Olacak

İlave istihdam seferberliği kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında kısa adı MEGİP olan “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü  imzalanmıştır. Bu protokol..

Megip, Nitelikli Eleman Sorununa Merhem Olacak

İlave istihdam seferberliği kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında kısa adı MEGİP olan “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü  imzalanmıştır. Bu protokol gereği 2 yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu,Metraco  A.Ş. firması temsilcisi Cesim Bildirici İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Aydın’ın  imzaladığı protokol sonrası açıklama yapan İŞKUR Müdürü Yılmaz, “ TOBB ile imzaladığımız, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında İşverenlerimizin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi birarada uygulayabileceğimiz yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz.

Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 TL cep harçlığı ödenmesinin yanı sıra katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de Çalışma ve İş Kurumunca karşılanacaktır. Düzenlenecek eğitimlerde eğitime ilişkin eğitici, kursiyer zaruri gideri ve GSS kapsamında yapılacak tüm giderler İŞKUR tarafından karşılanabilecektir.

Bu noktada işverenlerimizden beklentimiz, hangi meslekte ve hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını bizimle paylaşmalarıdır. İşverenlerimiz bu bildirimlerini bağlı oldukları meslek örgütleri aracılığı ile (Sanayi ve Ticaret Odaları ve Borsalar Birliği) tarafımıza iletebileceklerdir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL