Ödüller Vali Aksoy tarafından verildi

“Kemerin Ses Getirsin”  Kampanyası Kapsamında  Ödül Alan Çocukların Hediyeleri Vali Aksoy  Tarafından Verildi. İçişleri Bakanlığımız tarafından ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturması amacıyla  başlatılan “Kemerin..

Ödüller Vali Aksoy tarafından verildi

“Kemerin Ses Getirsin”  Kampanyası Kapsamında  Ödül Alan Çocukların Hediyeleri Vali Aksoy  Tarafından Verildi.

İçişleri Bakanlığımız tarafından ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturması amacıyla  başlatılan “Kemerin Ses Getirsin” kampanyası kapsamında;  başrol oyuncuları olan çocukların seyahatleri müddetince  trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyardıklarına dair  çekilen  kısa videolarda en fazla beğenilen 100 çocuk içerisinde yer alan  ve ilimizde ikamet eden 4 çocuğumuzun  ödülleri, Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi.

Valilik Makamda gerçekleştirilen dağıtım törenine; İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ödül alacak olan Eylül Özkan, Emine Biray Diren, Yiğithan Şahin ve Aslı Zeynep Avados  ile aileleri katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “İçişleri Bakanlığımızca trafik kazalarının azaltılması konusunda birçok faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bu faaliyetler kapsamı içerisinde önceki dönemlerde önce yaya boyutuyla bir kampanya başlatılmıştı ve bununla ilgili çalışmalar gerçekleştirilmişti.

Özellikle trafik kazalarında emniyet kemeri takılmaması noktasında ciddi kazalar sonucu yaşamını kaybeden, yaralanan insanlarımız oluyordu. ‘Kemerin Ses Getirsin’ adlı bir kampanya başlatıldı ve bu kampanya çerçevesinde de trafikte seyir halindeyken ailelerini uyaran çocuklarımızın çekmiş olduğu videolar Emniyet Genel Müdürlüğümüze iletildi ve bunlar içerisinde en fazla beğeni alan 100 çocuğumuza çeşitli hediyeler verilmesi kararı alındı.  Türkiye genelindeki yapılan çalışmalar çerçevesinde Kocaeli’de 4 çocuğumuz ödül almaya hak kazandı. Bu oldukça önemli ve Kocaeli’deki çocuklarımızın trafik konusundaki duyarlılıkları, hassasiyetleri bakımından büyük önem taşıyor. Bu konuda özellikle video çeken ve kampanyaya destek olan çocuklarımızı ve onlara destek veren ailelerini kutluyorum. Hep birlikte trafik ile ilgili konularda duyarlılığımızı üst noktalara taşıyarak, kazaları azaltacak bir noktaya taşıyabiliriz diye düşünüyorum.

 

Çocuklarımızın Trafik Konusundaki Duyarlılığı Büyükleri de Etkiliyor

İçişleri Bakanlığımız özellikle farklı uygulamalarla birlikte trafik kazalarının önlenmesi, azaltılması bakımından çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunlardan biri de Emniyet ve Jandarma teşkilatımızda trafik polisleri ve trafik jandarması dışındaki personele de en fazla ihlal edilen 3 suç türünde ceza tutanağı yazma yetkisi verildi. Bunlar; emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak ve makas diye tabir ettiğimiz ani şerit değişiklikleri hususunda ister görevde, ister izin dönemlerinde olsun bütün polislerimiz ve jandarmamız ceza tutanağı düzenleme yetkisiyle donatıldı. Bu konuda ilimizde de birçok arkadaşımız bu tür tespitler sonrasında ceza tutağı tutarak, ilgili birimlere gönderdi. Burada amaç ceza kesmek değil, duyarlılığı en üst seviyelere taşımak ve trafik kazalarını en aza indirebilmektir. Bugün de bu anlamda yürütülen ‘Kemerim Ses Getirsin’ kampanyasında video çekip gönderen ve ödül almaya hak kazanan çocuklarımıza bu ödüllerini vereceğiz. Onları tebrik ediyorum. Çocuklarımızın trafik konusundaki duyarlılığı büyükleri de etkiliyor ve onlarında trafik konusunda daha duyarlı bir şekilde hareket etmelerini sağlıyor. Bu projede yer alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah düzenlenen bu etkinliklerle insanlarımız trafikte daha duyarlı halde seyahat ederler ve daha dikkatli bir şekilde yaşamlarımızı sürdürerek bundan sonra da kazalarımızı en aza indirmiş oluruz.” diyen  Vali,   “Kemerin Ses Getirsin” adlı kampanya kapsamında çocukların seyahatleri müddetince trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyardıkları kısa videolar çekerek, @TrafikEgm Twitter adresine #kemerinsesgetirsin hashtagını etiketleyerek gönderilen videolar arasından en fazla beğeni ile 100 çocuk içerisinde yer alarak, hediye almaya hak kazanan Kocaeli ilimizde ikamet eden;  Eylül Özkan,  Emine Miray Diren, Yiğithan Şahin ve Aslı Zeynep Avados’a scotterlarını vererek, tebrik etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL