“Özgürlük de esarette Kudüs’te başlar”

Yeniden Refah Partisi Gebze ilçe teşkilatının organize ettiği ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan İlyas Helvacı’nınkonuşmacı olarak katıldığı “Kudüs Davamız” Konferansı..

“Özgürlük de esarette Kudüs’te başlar”

Yeniden Refah Partisi Gebze ilçe teşkilatının organize ettiği ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan İlyas Helvacı’nınkonuşmacı olarak katıldığı “Kudüs Davamız” Konferansı Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Başkanı Engin Kılıç ve İl Başkanı Mehmet Aras selamlama konuşmaları yaptılar.

Kudüs, coğrafi değil imani bir meseledir

Gebze’de düzenlenen “Kudüs Davamız” sunumunda Başkan Erkan İlyas Helvacı “İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü haremimiz Mescidi Aksamızın şehri, miracın merkezi ümmetin kalbi Kudüs İslamındır. Merhum Erbakan Hocamızın da dediği gibi “Kudüs, coğrafi değil imani bir meseledir’’. sözleriyle başladığı konuşmasında son dönemde Kudüs ve Mescid-i Aksa etrafında gelişen olayları tarihi gerçekleri ile solanda bulananlara aktardı.

Sunumda slaytlar eşliğinde Kudüs’ün dünü, bugünü ve yarınını anlatan Helvacı “ Özgür bir Kudüs; bizim haklı davamızdır. İnşallah bu davada zafer Müslümanlar’ın olacaktır. Kudüs sadece bir şehrin adı değil, bir davanın adıdır. Kudüs, miracın şehri ve peygamber emanetidir. “Allah’ın evi işgal altındayken ben evimde nasıl gülebilirim?” diyen Selahaddin Eyyubi’nin rüyasıdır. Bizler dünya huzur ve barışının Kudüs’ten geçtiğine inanıyoruz zira Kudüs’te ne zaman insanlar emniyet ve huzur içerisinde yaşamışlarsa dünya huzur bulmuştur ne zaman ki İsrail gelmiş Filistin topraklarını işgal etmiştir o günden bugüne ne Filistin ne de dünya huzur bulamamıştır.” Dedi.

Özgür Kudüs İçin Daha Çok Çalışmanın Vaktidir.

Geçmişten günümüze Kudüs’te yaşananları aktaran Helvacı günümüzdeki son durum hakkında da “Bir gün Kudüs özgür kalacak inşallah. Önemli olan o gün her birimizin o gün için ne yaptığıdır. Evlatlarımızı Kudüs sevgisi ile beslemeli ve Kudüs yeniden özgürlüğüne kavuşana kadar durmadan çalışmalıyız.” sözleri ile sunumunu tamamladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan İlyas Helvacı sunumunun sonunda Yeniden Refah Partisi İl  Başkanı Mehmet Aras’a ve İlçe Başkanı Engin Kılıç’a  Filistin’in bir gün elbet özgürleşeceğinin sembolü olan ve ancak Filistin özgür kaldığında insanlara yüzünü döneceği belirtilen, Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin ünlü çizgi karakteri Hanzala’nın bir maketini taktim etti. Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç’ta Başkan Erkan İlyas Helvacı’ya hediye takdım etti.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL