Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Park bahçe malzemeleri yerli malı olacak | Kocaelide Bugün
Genel Güncel Manşetler Yaşam

Park bahçe malzemeleri yerli malı olacak

Ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik oyunlara karşı önlem olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yerli malı kullanma yoluna gidiyor. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, bünyesinde gerçekleştirdiği park ve bahçe malzemeleri..

Park bahçe malzemeleri yerli malı olacak

Ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik oyunlara karşı önlem olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yerli malı kullanma yoluna gidiyor. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, bünyesinde gerçekleştirdiği park ve bahçe malzemeleri alımında yerli malı kullanımına geçti. Bu kapsamda ithalatı azaltmak ve yerli malı kullanımını arttırmak maksadıyla mevcut ihale dosyaları iptal edilip yerli malı alımını sağlamak için yeni ihale dosyası hazırlandı. Alınacak malzemelerin yerli malı olması konusunda hassasiyet gösteriliyor.

PARK VE BAHÇE MALZEMELERİ

Büyükşehir Belediyesi, yerli mallarını kullanımı konusunda tüm birimleri ile seferber oldu. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, ihale ile satın aldığı park ve bahçe malzemelerinin yerli üretim olmaları için mevcut ihaleyi iptal ederek yeni ihale dosyası hazırladı. Yerli üretim olması istenen malzemeler arasında piknik masaları, banklar, altıgen ve sekizgen kameriyeler çöp kovaları vb. malzemeler bulunuyor.

YERLİ SARIÇAM KERESTE

Kentsel donatı elemanları olarak bilinen piknik masaları, banklar, altıgen ve sekizgen kameriyeler çöp kovaları vb. malzemelerin alımı için ihale gerçekleştirilecek. 2018 yılında kullanılacak kentsel donatı elamanlarının ihale şartnamesi, yerli malzeme kullanımını sağlamak için iptal edilerek değiştirildi. Malzemelerde kullanılan ithal sapelli kereste yerine yerli Sarıçam kerestesi kullanılacak. Sarıçam kerestesi ithal keresteye göre yüzde 30 daha az maliyetli oluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL