Güncel Manşetler

Saadetli Kadınlardan Yoğun Katılımlı Divan

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Teşkilat Divan Toplantısını; İl, İlçe, Mahalle teşkilatları ve halkın yoğun katılımı ve çoşkusu ile gerçekleştirdi. Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleşen Teşkilat Divan Toplantısına, Saadet Partisi Genel..

Saadetli Kadınlardan Yoğun Katılımlı Divan

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Teşkilat Divan Toplantısını; İl, İlçe, Mahalle teşkilatları ve halkın yoğun katılımı ve çoşkusu ile gerçekleştirdi.

Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleşen Teşkilat Divan Toplantısına, Saadet Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ebru Asiltürk katıldı. Ayrıca Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ayşe Bölükbaşı, Halkla İlişkiler Başkanı İlknur Keresteci, Mali İşler Başkanı Nazile Al ve Genel Başkan Danışmanı Gülay Ayvazoğlu, Kocaeli’den sivil toplam kuruluşları temsilcileri toplantıya katıldı.

Teşkilat Divan Toplantısı, İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün’ün açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında toplantının önemine değinen Şengün, Ülkenin kurtuluşunun Saadet Partisi teşkilatlarının çalışmasıyla mümkün olduğundan bahsetti.

İl Başkanı Şengün’ün ardından konuşan Saadet Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ebru Asiltürk, siyasi alanda 1969 yılından bu yana Milli Görüş Lideri Necmeddin Erbakan’ın açtığı yolda ilerlediklerini ve millete hizmet etmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını anlattı. Dünyaya bakış açılarının temellerini anlatan Asiltürk, “Tarihi müktesebatımız, asırlar ötesine gider. Çünkü biz hayata, olaylara, insanlara, eşyaya bakarken inancımızın ve medeniyetimizin referanslarıyla bakarız. Biz bu birikimle terazinin gözüne ağırlıklar koyuyoruz. Bu ayara göre değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Olaylara bakarken ikinci önemli mesele de nerede durduğunuzla ilgilidir.  Biz, Avrupa Birliği’nin olduğu yerden değil, İslam Birliğinin olduğu yerden dünyaya bakıyoruz. Ortadoğu’daki savaşlara, Afrika’daki katliamlara, Çeçenistan’daki, Doğu Türkistan’daki zulme, Myanmar’daki vahşete İslam âleminin bir mensubu olarak bakıyoruz. Biz kapitalist dünyanın faizi benimseyen sömürgeci ekonomisinin uygulandığı yerden değil, faizden arındırılmış ‘Adil Ekonomik Düzen’in uygulanacağı yerden bakıyoruz. Biz borçlanarak büyümeyi benimseyenlerin yanından değil, yerli kaynakları harekete geçirerek üretimi destekleyerek kalkınmanın olacağı yerden bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ve Dünya’da var olan yaşanan sistemin zulüm sistemi olduğunu anlatarak durum değerlendirmesi yapan Asiltürk, “Bugün Türkiye ve Dünya’nın bir numaralı meselesi güvenlik ve terördür. Bu gün dünyanın 80 ayrı bölgesinde çatışma var. Filistin, Çeçenistan, Sudan, Ruanda, Kongo, Cezayir, Vietnam, Keşmir, Kamboçya, Kolombiya, Suriye, Irak, Libya, Afganistan, Nikaragua, Lübnan, Doğu Türkistan, Myanmar, Arakan gibi… Dünya’nın 15-20 bölgesinde de dondurulmuş sorunlar var. Örneğin Azerbaycan- Ermenistan gibi, Bosna Hersek, Keşmir, Kıbrıs, Ukrayna gibi… Her yıl ortalama bir milyon insan ölüyor. Son 50 yılın dünya faturası 60 milyon ölü.  Bu çatışmaların %70 i etnisite ve milliyetçilikten kaynaklanıyor. Yani, BM kuruluşundan sonra tek bir yıl bile savaşsız geçmemiş bugüne kadar ve 60 milyon insan ölmüştür. Bu ülkelerde gerçekleşen katliamlara bakarsak İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve ABD eli ile gerçekleştirildiğini görürüz. Dünyadaki en büyük silah üretici ülkesi BM Güvenlik Konseyi üyesi bu beş ülkedir. Dünya silah tekellerinin sahibi de bu ülkelerdir. Bunlar silah üretecek, üretince satması gerekecek, satmak için savaş lazım, o zaman kendi ülkeleri dışında savaş olmalı, onlara da silah satmalı” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi olarak modern kölelik düzenine karşı olduklarını ve cari olan bu düzeni değiştirmek için çalıştıklarını anlatan Asiltürk, “Anlattığımız sebeplerden dolayı “Yeni Bir Dünya Düzeni “diyoruz. Her türlü zulme karşıyız. Sömürüye karşıyız. Daha fazla silah satmak için, daha fazla çatışma çıkaran düzene karşıyız. Bir damla petrol için, bin damla kan akıtmaktan çekinmeyen sisteme karşıyız. Biz Saadet Partisi olarak hak ve adalet merkezli, adil bir dünyanın kurulması için mücadele ediyoruz. Ve yine, Saadet Partisi, sadece Türkiye’de değil; özelde Türkiye, genelde; yeryüzünde yaşayan bütün insanların huzur ve barış içinde yaşamasını kendisine gaye edinmiş ve “YENİ BİR DÜNYA” kurma amacını ilan etmiş yegâne siyasi partidir”  diyerek bütün mesailerini bunun için harcadıklarını ifade etti.

Genel Başkan Asiltürk konuşması ardından Saadet Partisi’ne yeni katılan üyelere rozet taktı. Yeni üyeleri tebrik eden Asiltürk, medyaya fotoğraf verdi. Toplantıya katılanlar büyük bir coşku ile toplantıdan ayrıldı.

Teşkilat Divan Toplantısının ardından Asiltürk, İlçe başkanları ve birim başkanları ile birlikte yemekte bir araya gelerek tek tek ilçeleri değerlendirdi. Bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında teşkilatları bilgilendirdi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL