Genel Güncel Manşetler Politika Surmanset

Şeker: Kocaeli genel bütçeye yüzde 13 katkı sağlıyor.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında Kocaeli’nin ülke ekonomisine sağladığı katkılara değinen Şeker,..

Şeker: Kocaeli genel bütçeye yüzde 13 katkı sağlıyor.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında Kocaeli’nin ülke ekonomisine sağladığı katkılara değinen Şeker, kentin genel bütçeye yüzde 13 seviyesinde katkı sağladığını söyledi.

Sanayinin başkenti olarak bilinen Kocaeli’nin tarım, hayvancılık ve turizmde de ülke ekonomisinde söz sahibi olduğunu ifade eden Şeker, “Türkiye’nin en büyük 500 firmasının 80’i ilimizde faaliyet göstermektedir. 2016 yılında gerçekleşen 59 milyar dolarlık dış ticaret ile Kocaeli, Türkiye dış ticaretine yüzde 17,3’lük bir katkı sağlamıştır. İlimiz, AK Parti hükümetlerimizin teşvikleri ve yatırımlarıyla artık gıda, tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında da Türkiye’de söz sahibi olmaya başlamıştır. Genel olarak Kocaeli’nin;  %40’nı orman, %2’sini sanayi, %36’sını tarım alanları oluşturmaktadır. Osmanlı döneminde sarayın sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan, bunun içinde üretici halkına manav isimi verilmiştir.

Karamürsel ilçemizde Tepeköy Fasulyesi, Akcatın Çileği, Fulacığın Dometesi ve bunları doldurmak içinde Karamürsel sepeti, Gölcük ilçemizde Hacıömer kestanesi, İhsaniye Elması, Körfez ilçemizin Yarımca Kirazı, İzmit ilçemizin Pişmaniyesi, Balbal, kınalı yapıncak ve çavuş üzümleri, Kandıranın fındığı, Kartepe ilçemizde, Maşukiye Armudu, Eşme Ayvası yetiştirilen meyvelerden bazıları. ” değerlendirmesinde bulundu.

Şeker, Kocaeli’de geçen yıl sonu itibarıyla tarımsal üretimin 1,3 milyar liraya, tarımsal ihracatın da 137,1 milyon dolara ulaştığını belirterek, süt üretiminin 105 bin ton, bal üretiminin de 515 ton olduğunu bildirdi.

AK Parti hükümetleri olarak 15 yıldır çiftçilere, üreticilere destek olduklarını dile getiren Şeker, “Kocaeli’de çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın 2002’de aldığı 2,2 milyon lira olan tarımsal kredi miktarını 128 kat arttırarak 280,7 milyon liraya çıkarttık. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında da Kocaeli’de 2006-2017 döneminde 22 milyon lira destek sağlandı.” dedi.

Değerlendirmelerine devam eden TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker: ‘’ Bu ürünleri üreten, çiftçimize ve onları hiç yalnız bırakmayan hükümetimize, gerektiğin de toprak tahlillerini yaptıran, ziraat mühendisi desteği veren, veteriner desteği veren, fidan, tohum ve fide katkısında bulunan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

İlyas Şeker, toplantıda Kocaeli’de yetişen ayva ve cezeryenin tanıtımını yaptı ve basın mensuplarına dağıttı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL