Seramik Sempozyumu Sergisi İle Sonlandı

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü 08-14 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılan “8. Uluslararası Gölcük..

Seramik Sempozyumu Sergisi İle Sonlandı

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü 08-14 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılan “8. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” kapanışı, 14 Mayıs 2018 tarihinde katılan sanatçıların eserlerinin sergilendiği sergi ile Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evinde gerçekleştirildi

Kapanış sergisi açılışını, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram ile birlikte yaparken organizasyon sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

KATILAN TÜM SANATÇILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Bu yıl 8. Uluslararası Seramik sempozyumunu başarıyla tamamladık. Hem Uluslar arası hem de ulusal sanatçılarımızın iştirak ettiği başarılı bir sempozyum oldu. Bir hafta sürdü, hem belediyemiz açısından hem de Kocaeli Üniversitemiz açısından başarılı bir şekilde sürdürüldü. Gördüğünüz gibi sanatçılarımız eserlerini, Gölcük Belediyemizin Uluslararası Seramik Müzesine koyulması için hediye etti. Büyük mutluluk duyuyoruz. Her geçen yıl farklı bir desteğin, katılımın olması bizi mutlu ediyor. Bu vesileyle özellikle katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu sempozyumun başarıyla yürütülmesi noktasında katkılarını koyan üniversitemize, Ali Özbay Meslek Yüksek Okuluna, Belediyemiz ve Kent Konseyi’ne, öğrencilerimize ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, inşallah seneye burada tekrar buluşmak üzere” dedi.

SANATA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, ‘Seramik sempozyumu sadece sanata sahip çıkma, üniversite eğitimini bilimsel teorileri vatandaşla buluşturma noktasında değil, aynı zamanda marka olma hususunda da çok büyük öneme sahiptir’ dedi. Gölcük’ün uluslararası düzeyde tanıtım noktasında, bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Altıntaş, sempozyuma katkı sağlayan Gölcük Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Gölcük Belediyesini tebrik etti. Bir sonraki sempozyumda da sanatçıları ağırlamaktan mutluluk duyacağını ve daha kapsamlı olarak etkinliğin devam etmesini istiyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

SANATSAL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, sempozyum sürecini değerlendirerek bu gibi etkinliklerin arttırılması gerektiğini söyledi. Gölcük Kent Konseyi olarak Gölcük’ün kalkınmasının sanat zemininde gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Şentürk, “Bu tür sanatsal etkinlikler halkımızın estetik kültürünü arttıracak ve her işine olumlu olarak yansıyacak diye düşünüyorum” dedi.

SEMPOZYUMA KATILAN SANATÇILARA SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson ise Sempozyuma destek ve katkılarından dolayı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkürlerini sundu.   8. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu sanatseverlerin sergiyi gezip sempozyum kapsamında yapılan eserleri incelemesi ve sempozyuma katılan sanatçılara sertifikaların takdimiyle sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL