Tarihi arşive yolculuk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Akademi Lise Yazarlık Okulu öğrencileri, İstanbul’da bulunan en önemli devlet, arşiv ve yazma eser kütüphanelerini ziyaret etti. Geziye Yazarlık Okulu’nda eğitim..

Tarihi arşive yolculuk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Akademi Lise Yazarlık Okulu öğrencileri, İstanbul’da bulunan en önemli devlet, arşiv ve yazma eser kütüphanelerini ziyaret etti. Geziye Yazarlık Okulu’nda eğitim gören 35 öğrenci ile eğitmenleri katıldı.

 İLK DURAK BEYAZIT KÜTÜPHANESİ

İlk olarak 1884 yılında kurulan Osmanlı Devleti’nin devlet eli ile kurulan ilk resmi devlet kütüphanesi olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi ziyaret edildi. Kütüphane içerisinde bulunan Görme Engelliler Bölümü, Okuma Salonu, kayıt Merkezi ve diğer alanlar görevliler eşliğinde gezildi.

MUHTEŞEM ESERLER

Beyazıt Devlet Kütüphanesi sonrasında Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi, Süleymaniye Camii ve Kanuni Sultan Süleyman haziresi ziyaret edildi.

YAZMA ESERLERE HAYRAN KALDILAR

Yazarlık Okulu öğrencileri ziyaret kapsamında Beyazıt Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Salih Şahin’i de ziyaret etti. Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü öğrencilere Beyazıt Yazma Eserler Kütüphanesi’ni gezdirdi. Öğrenciler, kendilerine gösterilen yazma eserlere hayran kaldı.  Gezinin son durağı ise, Fransız asıllı mimar Alexandre Vallauri tarafından Bank-ı-Osmani-i Şahane için tasarlanan ve günümüzde arşiv kütüphanesi olarak kullanılan Salt Galata oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL