Test Başarıyla Tamamlandı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ile Kocaeli Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında geliştirilen proje ile merkezi ezan sistemine entegre edilen siren sistemi testini gözlemek için AFAD Başkan Yardımcısı İsmal Palakoğlu ve..

Test Başarıyla Tamamlandı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ile Kocaeli Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında geliştirilen proje ile merkezi ezan sistemine entegre edilen siren sistemi testini gözlemek için AFAD Başkan Yardımcısı İsmal Palakoğlu ve Sivil Savunma Dairesi Başkanı Sadi Ergin İlimize geldi.

Test Başarıyla Tamamlandı…

Türkiye’de bir ilk olan sistemde, 2 gün boyunca sirenler çalınmadan önce anons yapılarak gerekli uyarılarda ve siren sesleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, testlerle ilgili İlçe Kaymakamlıklarından alınan ilk bilgiler neticesinde merkezi ezan okunan her noktada sirenlerin çalışır olduğunu açıkladı. Tekoğul, cihazı arızalı ya da başka nedenlerle ezan sistemi çalışmayan camiler hariç tüm camilerde sirenlerin çalıştığını, % 95’in üstünde bir ulaşılırlıkla testin başarılı olduğunu söyledi.

Ayrıca cami olmayan ancak ezan sesi için merkezi ezan sistemi monte edilen kırsal bölgelerde de sistemin çalışır olduğu tespiti basınla paylaşıldı.

AFAD Başkan Yardımcısı Kocaeli’de…

Test çalışmasını yerinde gözlemlemek üzere İlimize gelen AFAD Başkan Yardımcısı İsmal Palakoğlu ve Sivil Savunma Dairesi Başkanı Sadi Ergin, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ederek sistemin kurulmasında gösterdikleri sahiplenme ve AFAD İl Müdürlüğüne verdikleri destek için teşekkür ettiler. Vali Aksoy’a afet çantası ve yangın söndürme seti hediye eden AFAD Başkan Yardımcısı Palakoğlu, ülkemizde ilk defa uygulanan siren sisteminin merkezi ezan sistemine entegrasyonu konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında sistemin diğer yerlerde de yaygınlaştırılacağını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kocaeli olarak gayet ekononomik bir çözümün öncüsü oldukları için mutlu olduklarını, zaten var olan bir hazır sistemin acil durum uyarıları için kullanılabilmesinin ve 1200 camiden Kocaeli’nin her köşesine anons yapma imkanına kavuşulmasının önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Vali Aksoy, İlçelerden gelecek geri dönüşlerle sistemin teknik olarak geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

Palakoğlu ve Ergin, sistemin işlevsel kılınmasında her türlü kolaylığı sağlayan Kocaeli Müftülüğünü de ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler. İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın Ankara’da bir çalıştayda bulunması dolayısısıyla Müftü Vekili Ziya Ersin’e hediye takdim ettiler.

 

Ulusal Medya İlgisi…

Sistemin test edilmesi, yerel ve ulusal medyanın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Medya kuruluşları, İlimizdeki camilerden yapılan siren sesleri testini tüm Türkiye’ye duyurdu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL