‘’Trabzon Tanıtım Günleri’’ devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından 7-10 Şubat tarihleri arasında Trabzon Tanıtım Günleri gerçekleştiriliyor. Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri Kocaeli’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Tanıtım..

‘’Trabzon Tanıtım Günleri’’ devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından 7-10 Şubat tarihleri arasında Trabzon Tanıtım Günleri gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri Kocaeli’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Tanıtım Günleri’ne sadece Trabzonlular değil kentte yaşayan farklı illerden vatandaşlar da geliyor. İkinci kez düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’nde Trabzon’un yöresel ürünleri ve kültürü sergileniyor.  Vatandaşlar tanıtım günlerini 10 Şubat Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

 YÖRESEL VE KÜLTÜREL ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

İkinci kez düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine, Kocaelili vatandaşlar yoğun ilgili gösteriyor. Tanıtım Günlerinde peştamal, dolaylık, sürmene bıçağı, mısır ekmeği, çay, tereyağ, peynir gibi diğer birçok yöresel ve kültürel ürünler bulunuyor. Sergilenen ürünlerin tamamı Trabzon üretimi olarak öne çıkması dikkat çekiyor.

2. GÜNDE MESUT ÇAKIR SAHNE ALDI

Yoğun geçen tanıtım günlerinde Trabzon’da bulunan ilçe belediyeleri de stant kurdu. Yerel ve ulusal sanatçıların da mini konserler verdiği Trabzonlular Günü’nün 2. gününde sahne alan Mesut Çakır, fuarı ziyaret eden vatandaşları coşturdu. Söylediği parçalarla kulaklarının pasını silen Çakır, söylediği bir birinden güzel parçalarla ziyaretçilerden tam not aldı.

 6 BİN YILLIK TELKARİ SANATI

Trabzon Halk Eğitim Merkezi’nde Telkari ustalığı yapan Hüseyin Aydın, 30 yıldır bu mesleği icra ettiğini belirterek, “Telkari sanatının 5 bin yıllık geçmişi var. Bu çok zor, sabır isteyen bir el sanatıdır. Ağabey, ustalarımızdan öğrenip, yetiştik. 1994’de başladım bu sanatı icra etmeye. Hedefim Halk Eğitim Merkezimizde sanatımızı devam ettirecek gençleri yetiştirmek” dedi.

 10 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ AKŞAMINA KADAR DEVAM EDECEK

Trabzon Tanıtım günleri 7 – 10 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. Trabzon Tanıtım Günleri’nde 4 gün boyunca Kocaeli’nde adeta Trabzon yaşatılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneğince düzenlenen tanıtım günlerinde yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı buluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL