‘Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu’

TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü, 02 – 07 Eylül 2018 tarihlerinde “Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2018” etkinliği düzenleyecek. Bu sene 8. kez düzenlenmesi planlanan etkinlik,..

‘Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu’

TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü, 02 – 07 Eylül 2018 tarihlerinde “Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2018” etkinliği düzenleyecek.

Bu sene 8. kez düzenlenmesi planlanan etkinlik, başvuru yapacak lise öğrencileri arasından seçilecek olan 30 başarılı öğrenci ile, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde yer alan TÜSSİDE tesislerinde gerçekleştirilecektir. Eğitime başvuru, katılım, konaklama ve yemek TÜBİTAK BİLGEM UEKAE tarafından desteklenerek ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Önemli Tarihler:

Eğitim tarihi: 02 – 07 Eylül 2018

Başvuru tarihi: 12 Haziran – 06 Ağustos 2018

Başvuru sonuç tarihi: 13 Ağustos 2018

Başvuru, eğitim, yemek ve konaklama ücretsizdir. Katılımcıların ulaşımlarını kendilerinin karşılaması gerekmektedir.

Eğitim Yeri: TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi, TÜSSİDE Tesisleri

Başvuru Koşulları:

1- 2018-2019 öğretim yılında Lise 2. , 3. ya da 4. sınıfta öğrenim görecek olmak,

2- 100 üzerinden 80.00 veya üzeri genel not ortalamasına sahip olmak,

3- Lise Öğrencileri İçin Kriptoloji Yaz Okulu 2018 başvuru formunu doldurmak,

4- Başvuru formunda “ Lise Öğrencileri İçin Kriptoloji Yaz Okulu 2018’ye neden katılmak istiyorsunuz?” sorusuna verilen cevapta istekli olduğunu göstermek,

5- TÜBİTAK BİLGEM UEKAE’nin düzenlemiş olduğu bu veya benzeri bir etkinliğe daha önce katılmamış olmak.

 

Başvuru için TIKLAYINIZ

Etkinlik çerçevesinde verilecek eğitimler üç ana başlık altında toplanmaktadır.

1. Kriptoloji Tarihi: Kriptoloji biliminin doğuşu ve tarihsel gelişimi anlatılacak olup, ikinci dünya savaşında kullanılan ve çok önemli bir yeri olan Enigma tipi şifreleme aygıtları tanıtılması hedeflenmiştir.
2. Kriptografik temel yapıtaşları ve analiz teknikleri: Temel şifreleme tekniklerinden başlanılarak, dizi ve blok şifreleme, özet fonksiyonlar, açık anahtar şifreleme metodları ve protokoller tanıtılarak, bunların yanı sıra şifreleme algoritmalarına yapılabilecek saldırılar ve analiz metodları da ele alınacaktır.
3. Modern uygulama alanlarına örnekler ve yakın gelecek öngörüleri: Kriptoloji biliminin günümüz dünyasında pratik kullanım alanı bulduğu sayısal damgalama, genetik alanındaki ihtiyaç ve kullanımlar, verilerin saklanmasında ve sıkıştırılmasında şifreleme metodları gibi konular anlatılacak olup, bunun yanında başta e-devlet uygulamalarında olmak üzere kişisel bilgilerin saklanması ve mahremiyet gibi kriptografik hizmetlerin sağlanabilmesi için ileri kriptoloji yapıtaşları ve ileri kriptografik protokoller tanıtılacaktır. Gerçekleştirilebilmesi durumunda tüm dünyada büyük değişikliklere yol açacak olan kuantum kriptografi de ayrı bir başlıkta incelenerek, haberleşme sistemleri, kablosuz ağlar ve türleri, güvenlik standartları, tempest ve elektromanyetik anten ve radar sistemleri tanıtılacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL