“Türkçe’mize sahip çıkmak görevimizdir”

Büyükakın’dan Türk Dil Bayramı Mesajı   Türk Dil Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milyonlarca kilometrekare alanda ana dil olarak kullanılan Türkçe’mize sahip çıkmak..

“Türkçe’mize sahip çıkmak görevimizdir”

Büyükakın’dan Türk Dil Bayramı Mesajı

 

Türk Dil Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milyonlarca kilometrekare alanda ana dil olarak kullanılan Türkçe’mize sahip çıkmak görevimizdir dedi

 

Karamanoğlu Mehmet Bey’in 1277 yılında yayınladığı bir fermanla Türk dilini devletin resmi dili olarak ilân etmesinin 742’inci yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bugün 300 milyondan fazla insanın ana dili olan güzel Türkçe’mizin gelişmesi ve yabancı dillerin etkisi altında kalmadan varlığını koruyup güçlendirerek devam ettirmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Başkan Büyükakın mesajında, “Türkçe, bugün hem konuşan kişi sayısı bakımından hem yayıldığı geniş coğrafya itibarıyla hem de zengin kelime dağarcığı nedeniyle dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerden birisidir” dedi.

Başkan Büyükakın sözlerine devamla, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi dil bir köprüdür, bir milleti bir arada tutarak, ortak değerler etrafında birleştiren dil, o milletin en temel unsurlarından birisidir. Dilini kaybeden milletlerin kimliğiniz de kısa sürede kaybedeceği gerçeğinden hareketle, dilimizi geliştirerek muhafaza etmemiz, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almamız anlamına gelmektedir.

Millî değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Dil bilinciyle aydınlanmış ve tatlı dilli bir topluma varmak dileğiyle…” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL