Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla aşılama programı

Hedefimiz; Aşılama Oranlarını Yükseltmektir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şehit Özcan Kan Fen Lisesi’nde düzenlenen aşılama programı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdürü..

Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla aşılama programı

Hedefimiz; Aşılama Oranlarını Yükseltmektir

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şehit Özcan Kan Fen Lisesi’nde düzenlenen aşılama programı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Okul Müdürü Ali Paşa Naipoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Sayın Valimizin programa katılımlarından onur duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Okul Müdürü Ali Paşa Naipoğlu  yaptığı konuşmalarında; “Okulumuz açıldığı günden buyana ilk kez bir İl Valisi okulumuzu ziyaret ediyor. Sayın Valimize velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın Aşılama ve yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmalarında; “Hepinizi çok seviyor, ülkemizin aydınlık geleceğinde büyük roller oynayacağınızı bilerek hareket ediyor ve sizlerin daha iyi koşullarda eğitim alması için var gücümüzle gayret gösteriyoruz.

İyi yetişmiş insan gücüyle aşılamayacak hiçbir sorunun olmadığını belirten Vali Yavuz; Eğitim; aslında ulusların bağımsızlığını, refahını, rekabetini belirleyen en önemli stratejik alanlardan bir tanesidir. O yüzden ister gelişmiş ister az gelişmiş, isterse gelişmekte olan ülkeler olsun her birinin en çok tartıştığı, üzerinde durduğu konu hep eğitim olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Biz akademik başarısı yüksek gençlerimizi daha iyi eğiterek, uluslararası alanda daha saygın bir konum elde etmeye çalışıyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son dönemde gerçekleştirdiği başta Savunma Sanayi olmak üzere bugün dünyanın en ileri ülkeleri ile rekabet edecek, hatta onları çoğu alanda yenebilecek güç ve kudrete sahip olduk. Bu gelişme esasında hedef gösterme, kaynak ayırma ve personel tahsis etmeyle çok yakın ilgili bir konudur. İyi yetişmiş insan gücüyle çözemeyeceğimiz herhangi bir sorun yoktur.

 Biz Her Zaman Barıştan Yana Olduk

Son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi büyük Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’ten bu güne kadar hedefi olan muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve onu aşma yolunda çok önemli merhaleler gerçekleştirmiş, bugün bir çok ülkenin başaramadığı ve hatta başarması zor olan Libya, Suriye ve Karabağ dahil olmak üzere uluslararası operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmiştir. Biz her zaman barıştan yanayız. Ancak bu topraklarda yaşayabilmenin ve bağımsız olabilmenin yegane şartı; güçlü ve kudretli olmaktan geçiyor. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizleri önemsiyor ve sizlere önemli yatırımlar yapıyor.

Okullardaki Aşılama Faaliyetlerini Yürütmek Üzere Ekipler Kurduk

Pandeminin büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; Pandemi de aslında bir afet ve sorun. Esasında böylesine küresel sorunlar siyasal sistemleri sınar, test eder. Bu bir meydan okumadır. Önemli olan bu meydan okumalara karşı sizin dayanıklılığınız, verdiğiniz tepki, aldığınız tedbirlerdir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin özellikle sağlık alanında yapmış olduğu yatırımlar birçok Avrupa ülkesini kıskandıracak ölçüde neticeler vermiş, ölüm oranları başta olmak üzere birçok alanda dünyanın en iyileri arasına girebilmişizdir. Şu anda çeşitli dedikodular, dezenformasyonlar, aşılama faaliyetlerini engelleme gibi birçok faaliyetle de karşı karşıyayız. Ben iki konuya çok önem veriyor ve bunu her yerde söylüyorum. Eğer bir konu bilimin konusuysa bu ülkede veya dünyada bilim insanları ne söylüyorsa onu yaparım. Eğer konu inançsa Diyanet İşleri Başkanlığı ne diyorsa onu yaparım. Onun dışında kimin ne dediğinin benim nazarımda bir önemi yoktur. Hiç kuşku yok ki en büyük milletlerden bir tanesi Türk Milleti’dir. Öz güvenimiz yüksek, yarına inançla bakan bir ülkeyi hep beraber inşa edeceğiz. Bunu yapabilmek için de birbirimizi seveceğiz. Her Gün 2-3 okulu ziyaret etmeye, sizlerle bir araya gelmeye çalışıyorum. Bugün özellikle bu aşılama programında sizlerle bir araya gelerek konunun önemine dikkat çekmek istedim. Pandemiyle mücadelede en önemli silahımız aşı bu nedenle lütfen aşılarınızı olun. Liselerimizde ki aşılama oranını arttırmak üzere talimatlarımla özel ekipler kurduk. Bu ekiplerle aşının ne olup olmadığını anlatarak; sizleri okullarda tutma gayreti içinde olacağız. Evlerde olduğunuzda ne kadar zorluk yaşadığınızı biliyorum. Çünkü benim çocuğumda bu sene üniversite sınavına girdi. Bir buçuk yıl okula gitmeden sınava girmenin ne tür bir risk olduğunu bir baba olarak da bizatihi evde yaşadım. Dolayısıyla okulları açık ve sizlerin buralara gidip geldiğiniz mekanlar olarak tutacağız. Bunun içinde gereken her türlü tedbiri alacağız. Hepinizin yolu bahtı açık olsun.” diyen vali Yavuz, Pandemi ile yapılan mücadeleye destek olan okul idaresine, öğretmen ve velilere teşekkür ederek aşı yaptıracak öğrencileri tebrik etti.

Program sonrasında okul yönetimi ve öğretmenlerle öğretmenler odasında bir araya gelen Vali Yavuz, Covid-19 tedbirleri ve aşılama çalışmaları ile okulun eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından öğrencilere el yıkama eğitimi verilmesinin ardından velisi tarafından aşılama izni verilen öğrencilere Covid-19 aşısı yapıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL