Yabancı kadın girişimcilerden ‘Bizimköy’e ziyaret

Kocaeli Sanayi Odası ve Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde  organize edilen Match4Industry ikili iş görüşmeleri etkinliği kapsamında Kocaeli’ye gelen yabancı kadın girişimciler Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’ne ziyarette bulundular. Kocaeli Kadın Girişimciler..

Yabancı kadın girişimcilerden ‘Bizimköy’e ziyaret

Kocaeli Sanayi Odası ve Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde  organize edilen Match4Industry ikili iş görüşmeleri etkinliği kapsamında Kocaeli’ye gelen yabancı kadın girişimciler Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’ne ziyarette bulundular.

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Baykal eşliğindeki ziyarette, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Slovenya ve Malta’dan gelen kadın girişimciler Bizimköy’ün konfeksiyon dikim atölyelerini, mantar üretim ve sera alanlarını görerek, Vakıf Genel Müdürü Hüsnü Bayraktar’dan merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Çalışanlarının %85’i engellilerden oluşan, engellilerin üretim sürecine katılmalarını, kendi ekonomik ihtiyaçlarını karşılar duruma gelmelerini ve aynı zamanda ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş sosyal bir proje olma özelliği ile Türkiye’de bir ilk olan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi, Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF)  2015 yılında düzenlediği Dünya Odalararası Proje Yarışması’nda “En İyi İş Yaratma & İş Geliştirme Projesi” seçilmişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL