Genel Güncel Sağlık

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un..

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Kocaeli Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen programa;Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü ve eşi Müzeyyen Yümnü, Müdür Yardımcısı Dilek Kılıçkıran, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert Kocaeli Sanayi ve Ticaret Odaları Kocaeli Kadın Girişimciler Başkanı Bahar Baykal ve diğer kurum yöneticileri katıldılar.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü’nün yaptığı konuşmaların ardından Hülya Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar programımıza hepiniz hoş geldiniz. Kocaeli Valiliği olarak Kocaeli’de kadınlarımızı bilinçlendirmek özellikle kendi sağlıkları hakkında farkındalık yaratmak için bir proje başlattık. Daha önce görev yaptığımız illerde de bu projeyi gerçekleştirdik ve oldukça olumlu sonuçlarını aldık. Meme kanseri kadının karşı karşıya kaldığı kanser türleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bununla birlikte projenin kapsamında kadınları ilgilendiren konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.  Biliyorum ki hepiniz bu bilgileri biliyorsunuz, fakat bazen bilmekte yetmiyor, uygulamak çok önemli. Burada dinlediklerinizi lütfen kendinizde uygulamanızı ve etrafınızda bulunan kadınlarla da paylaşmanızı istiyoruz. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz. Öncelik hep eşimiz, çocuğumuz, evimizdir ve onlara daha faydalı olmak için çaba sarf ederiz, ama kadın sağlıklı olacak ki bunları çok daha rahat ve başarılı bir şekilde yapabilsin. Bu yüzden lütfen kendinizi ihmal etmeyin.” diyen Sayın Hülya Aksoy  tüm katılımcılara teşekkür etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Elin Şehnaz Uysal, Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele ve 6284 Sayılı Kanun hakkında bilgi sunumu gerçekleştirdi.
Sunumun ardından Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında, Dr. İnci Sobi  tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim sunumu ile video gösterimi yaparak, katılımcılar tarafından sorulan soruları cevaplandırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL